Haladás-Viktória FC–Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Haladás Sportkomplexum, 100 néző, Simple Liga női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalmár.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Novák – Németh M. (Kovács V., 91.), Sweatman, Urbán, Varró (Kiss-Lantos, 76.) – Szil (Feketevízi, 59.), Nagy V. Edző: Székely Tibor.

Diósgyőri VTK: Schildkraut – Somogyi, Sandu (Sára, 76.), Geréd, Boros – Jáhn, Vígh, Sain, Balázs (Voila, 86.) – Bradics, Barker. Edző: Bém Gábor.

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 18. fordulójában a Haladás-Viktória a fiatal Kiss-Lantos Hanna hajrábeli találatával fontos győzelmet aratott a Diósgyőr ellen, pedig a szombathelyieknél a kupadöntőn combsérülést szenvedett gólzsák, Ana-Maria Vladulescu ezúttal nem állhatott Székely Tibor vezetőedző rendelkezésére.

A vasiak egy hét alatt harmadik bajnokijukat vívták, utaztak ezer kilométert – lehetett érezni rajtuk a fáradtságot. Ennek ellenére az első félidőben stabilan védekeztek, jól zárták le a területeket, becsülettel küzdöttek, ha kellett, egymást segítették ki.

A jóval pihentebb vendégek nem tudtak számottevő helyzeteket kialakítani, a beíveléseket pedig Bíró magabiztosan hatástalanította. Az első félidőben összességében kiegyenlített játék folyt a pályán.

Szünet után is szervezetten futballoztak a vasiak, de ekkor már a diósgyőriek öbbet birtokolták a labdát. A 70. perc környékén nagyobb fölénybe kerültek, de gólhelyzetig ekkor sem jutottak el.

A hajrában jött a csattanó. Feketevízi remek labdájával a 17 esztendős Kiss-Lantos ugrott ki a bal szélen, majd védője mellett 14 méterről a jobb sarokba lőtt, 1-0.

A gólról ugyan lemaradtunk, de a gólörömről nem, közösségi oldalunkon már élőben is megtekinthetted!

A védelemben kitűnő teljesítményt nyújtott és újra több veszélyes ellenakciót is megakadályozott kiváló helyezkedésével Gödér Brigitta.

– Tudtuk hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, viszont nagyon szerettük volna megszerezni a 3 pontot, ezért próbáltunk minden taktikai utasítást betartani. Az első pár percben nagyon ránk jött a DVTK, viszont utána már inkább a mezőnyben folyt a játék. Próbáltuk többet birtokolni a labdát, viszont helyzetet nem nagyon sikerült kialakítanunk az első félidőben. Aztán a második 45 percben már veszélyesebb volt az ellenfél, de igazi csapatmunkával sikerült a helyzeteiket hatástalanítani. A hajrában sikerült több helyzetet is kialakítani és meg is szereztük az vezetést, amiután már nem forgott veszélyben a győzelem – fogalmazott érdelődésünkre a Haladás-Viktória FC játékosa.

A lányok mestere, Székely Tibor a Viktória FC közösségi oldalán értékelt.

A DVTK ellen fegyelmezettek voltak a lányok, betartották amit kértem tőlük. Az volt az elképzelésünk, hogy átadjuk a területet ellenfelünknek, türelmesek leszünk, megvárjuk a lehetőséget – biztos voltam, eljön az a pillanat. Örülök, hogy most élni is tudtunk ezzel a lehetőséggel – nagyon boldog és büszke vagyok.

 

Összességében a zöld-fehérek nagyot küzdöttek, szívvel-lélekkel játszottak – megérdemelten nyertek. Sikerével a vasi csapat nagy lépést tett a szezon végi bronzcsata felé.

A tabella állása: 1. FTC 43, 2. ETO FC Győr 32, 3. MTK 29, 4. Haladás-Viktória FC 27, 5. DVTK 20, 6. Puskás 18, 7. Astra 14, 8. Soroksár 7 pont.

A szombathelyiek a 19. fordulóban a fővárosban szerepelnek, május 7-én a listavezető FTC lesz a pályaválasztó.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!