Óriási várakozás előzte meg a Groupama Felvezető Kör eseményt, amely május 3-án délután kezdődött a biztosító székházánál. Valter Attila, hazánk reménysége, remek formában készül a most először Magyarországon startoló rangos versenyre. Felkészüléséről, pályafutásáról a rendezvény házigazdája, Till Attila beszélgetett vele. A résztvevők olyan kerékpáros legendával is találkozhattak, mint Bodrogi László. A legeredményesebb magyar országúti-kerékpárversenyző egészen Franciaországból érkezett az eseményre. Rajta kívül Marc Madiot, a Groupama-FDJ csapatfőnöke is részt vett a programon.

„Valter Attila 2020-ban csatlakozott a Groupama-FDJ csapatához. Attila azóta számtalan sikert ért el, fantasztikus teljesítményével itthon valóságos kerékpáros sztár lett. Ezért mindenképpen olyan programot szerettünk volna kitalálni, amivel adhatunk valamit a hazai rajongóknak, és ami egyben Valter Attila és az egész Groupama-FDJ csapat számára is motiváló” – nyilatkozta Koháry András, a Groupama Biztosító kommunikációs és PR vezetője az eseménnyel kapcsolatban.

„A Groupama-FDJ csapat célja a Giro d’Italián a szakaszgyőzelem. Ha Valter Attila nyerne egy szakaszt Magyarországon vagy bármelyik szakaszon a versenyben, az fantasztikus lenne” – mondta Marc Madiot a Groupama Biztosító Felvezető Kör eseményén.

„Egy háromhetes verseny ugyanolyan nehéz lesz most is, mint húsz évvel ezelőtt volt. Ami változás, az a kerékpárokat érinti. A mostani kerékpárok a korábbiakhoz képest súlyra nem, de stílusra, felszereltségre fejlődtek. Húsz évvel ezelőtt vagy ma ugyanolyan nehéz, hogy mennyire hajtják ki magukat a versenyzők, minden egyes nap újra és újra egy klasszikus szakasszal kezdődik. Nehéz, sok pihenésre és sok koncentrációra lesz szükségük a versenyzőknek – nyilatkozta Bodrogi László.

Valter Attila mesélt pályafutásáról, eredményeiről és a felkészüléséről. A felvezető körrel kapcsolatban a következőt mondta el: „Fantasztikus élmény volt ez a találkozó. Valószínűleg nemcsak engem, hanem az egész csapatomat motiválta, másrészt a szurkolókat is felkészítette erre a csodálatos versenyre. Ezúton szeretném megköszönni a lelkesítést! Elképesztő, hogy a Giro d’Italia idén Magyarországról indul, bízom abban, hogy a Felvezető Kör résztvevői visszatérnek a verseny szakaszaira, és ott is szurkolnak nekünk.”

A show után a jelenlévők nyeregbe pattantak és a Városligeten keresztül eltekertek a Hősök terére, a „Nagy Rajt” helyszínére. Az 1600 méteres FELVEZETŐ KÖR célállomásán Till Attila biztatta szurkolásra a résztvevőket. Itt már a buzdítás volt a program, ahogyan azt a kerékpárosoktól már megszokhattuk hasonló rendezvényeken, magasba emelt biciklikkel és teli torokból üvöltött „Hajrá, Attila” biztatással.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!