Nem sok nyitott kérdés maradt a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban, a 29. forduló szinte mindent eldöntött, de az utolsó játéknapra is maradt egy kis izgalom. 

A sárváriak tisztában voltak vele, hogy amennyiben hazai környezetben – a papírformának megfelelően – legyőzik a kiesés elől menekülő Szentgotthárd együttesét, úgy biztosan megvédik a címüket és az ő nyakukba akasztják majd az aranyérmet. A listavezető ugyan az ősszel megégett hétvégi riválisa otthonában, ezúttal szemernyi esélyt sem adott a vendégeknek, valóságos gálamérkőzéssel zárták le hazai pályán ezt a szezont.

A bajnokok. Fotó: Facebook/Sárvár Lendületben

A Király SE második helyezése már a forduló előtt is biztosnak tűnt (a Sárvár szombati sikere után pedig realizálódott is), hétvégi ellenfelüknek viszont nagy volt a tét, hisz a Vép egy esetleges győzelemmel még harcban lehetett volna a dobogó harmadik fokáért. Sokáig úgy is tűnt, hogy ilyen szempontból is érdekes lesz majd az utolsó játéknap, ám a 94. percben kiegyenlített a Király SE, így végül biztossá vált az is, hogy a Celldömölk csapata kaparintja meg a szezon végén a bronzérmet.

Az a Celldömölk, amely egyik legnagyobb riválisához, a Jánosházához látogatott a hétvégén. A találkozó nagy küzdelmet hozott, az első játékrészben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de már ekkor is inkább a vendégek játékában volt benne a gól, amely a második etap elején meg is jött. A Jánosháza igyekezett támadni, de igazán nagy helyzetig nem jutottak el, felíveléseiket rendre hatástalanította a vendég védelem, míg a celldömölki kontrákban jócskán benne volt a veszély, de nem sikerült lezárniuk a találkozót egészen a lefújás előtti utolsó pillanatig, amikor megérkezett a második góljuk is.

Háromszor került hátrányba, de csak kétszer tudott egyenlíteni, így vereséget szenvedett a Rábapaty alakulata Szombathelyen, a Haladás-Zanat otthonában. A zöld-fehérek igyekeztek irányítani a találkozón, de hiába szereztek kétszer is vezetést, a rábapatyiak nem adták fel, és mindkétszer visszajöttek a meccsbe. Amikor már úgy tűnt, hogy a felek megosztoznak a pontokon, a 94. percben ismételten megszerezte a vezetést a hazai csapat, amelyre a vendégeknek már nem volt ideje válaszolni.

Életben tartotta a bennmaradással kapcsolatos reményeit az Egyházasrádóc együttese, akik Kőszegről tértek haza 3 ponttal. Fontosnak ígérkezik tehát számukra az utolsó forduló, hazai pályán fogadják a Jánosházát a 30. játéknapon, és amennyiben győznek, úgy megelőzhetik a Szentgotthárd csapatát a táblázaton, persze ehhez az is kell, hogy a gotthárdiak ne győzzenek a Haladás-Zanat ellen.

Izgalmas és sok gólos összecsapást hozott a Táplán és a Bük találkozója. Rutinos játékosokkal mindkét csapat tele volt tűzdelve jócskán, akik nem is okoztak csalódást, remek meccset és 8 gólt láthatott az, aki Táplánszentkereszten töltötte a vasárnapot.

A Körmend és a Vasvár is 3 gólos sikerrel térhetett haza a hétvégén, előbbi a már biztosan kieső Lukácsháza otthonából, utóbbi pedig Répcelakról.

Tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!