Bronzcsata előtt: Székely Tibor szerint nagyon motivált a Haladás-Viktória!

Reméljük, ma este is lesz okuk örülni a szombathelyi lányoknak.

A Simple Liga női labdarúgó NB I. bronzmérkőzésének első felvonásán a Haladás-Viktória FC az MTK Budapest vendége lesz a BKV Előre pályáján.
Az MTK Budapest 36 ponttal a harmadik, a Haladás-Viktória 31-gyel a negyedik helyen végzett – e két csapat vívja a két nyert mérkőzésig tartó bronzcsatát. Mivel a fővárosi klubé a pályaelőny, így papíron valamivel a kék-fehérek az esélyesebbek. Ám a volt Haladás-védő, Farkas Attila csapata meglehetősen hektikusan teljesít: az alapszakaszban például Diósgyőrben 6-3-ra nyert, de odahaza csak 2-2-re végzett a Puskás Akadémiával.
Érdekesség, hogy a szombathelyiek védekezése stabilabb, mint a fővárosiaké, az MTK 36, a Viktória 31 gólt kapotta 21 bajnokin. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, Székely Tibor csapata a Haladás Sportkomplexumban 2-0-ra kikapott az MTK-tól, a BKV pályáján szintén ugyanilyen arányban maradt alul, majd a legutóbbi meccsen ugyancsak a fővárosban 2-0 lett az eredmény: de ekkor már a vasiak nyertek.
Az MTK legeredményesebb játékosa a nyáron Diósgyőrből igazolt Vachter Fanni 12 találattal, őt követi Sipos Lilla nyolc góllal – a volt szombathelyi csatár azonban sérült. A Haladás-Viktóriánál a román válogatott Ana-Maria Vladulescu hat találattal a házi gólkirály, megelőzve Marlo Sweatman-t (4). Mindenesetre szombat délután nagy csatára van kilátás, a bronzérem a tét!
– Nagyon nagy lehetőség, hogy a Magyar Kupa-ezüstérem után feltegyük a koronát éves teljesítményünkre és megszerezzük a bajnoki bronzérmet. Nehéz dolgunk lesz, az MTK nagyon jó csapat, jó játékosokkal, nagyon erős támadószekcióval. Az utolsó pillanatig versenyben volt az aranycsatáért is. Tiszteljük esélyesebb ellenfelünket, de szeretnénk meglepetést okozni. A lányok nagyon várják a mérkőzést, motiváltak, egész héten jó hangulatban edzettek gyon büszkék lehetünk a lányokra, tavaly még a bentmaradásért küzdöttek, idén pedig a bronzérem a tét – mondta
Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőeedzője.
A bronzcsata első meccsén ma 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó. Hajrá Viktória, hajrá csajok!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!