A legutóbbi fordulóban nem sikerült pontot szereznie a vasi futsal csapatoknak az NB II-es bajnokság nyugati csoportjában. A Haladás VSE II. a felső-házi rájátszásban, míg a Sárvár az alsó-házban botlott. A szombathelyi gárda erősen tartalékos összeállításban kényszerült pályára lépni, hiszen a felnőtt csapatban számításban vett játékosok az NB I-ben bizonyítottak.

Így rendkívül fiatal átlagéletkorú kerettel fogadta a zöld-fehér együttes a feljutásra pályázó ELTE-BEAC gárdáját. Dunai révén gyorsan előnybe is került a fővárosi gárda, de szívós játékkal egyenlített a szombathelyi gárda. A szünet után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a hajrához közeledve ismét lépéselőnybe került az ELTE-BEAC – Tóth Dávid révén.

Vezetését sikeresen megőrizte a Pest megyei gárda és továbbra is nagy versenyfutásban van a feljutásért. Az alsó-házban a Sárvár ezúttal Nagykanizsára látogatott, amelynek két arca volt a szezon során. Néha hatalmas skalpokat gyűjtött a zalai gárda, máskor nem várt vereség jutott osztályrészül. Ezúttal szebbik arcát mutatta…

Bár az első félidő még kiegyenlített játékot hozott, a második félidő hajrájában döntésre vitte a találkozót és mindhárom bajnoki pontot otthon tartotta a Nagykanizsa. Ezzel pedig a Sárvár lecsúszott az alsó-házi tabella éléről és a második helyről várhatja az utolsó játéknapot. A Haladás II. vereségének köszönhetően már biztosnak mondható, hogy a negyedik pozícióban végzi a pontvadászatot.

Haladás VSE II. – ELTE-BEAC 1-2 (1-1)

Haladás: Horváth B. – Knizs O., Kiss P., Dobos D., Papp Zs.
Csere: Soronics G. – Horváth Z., Kárász N., Vincze B., Puhr B., Kovács M., Volner B., Sodics Á,, Vidák B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Volner B. (11′) illetve Dunai A. (2′), Tóth D. (33′)

*

Nagykanizsai Futsal Club – Sárvár Futsal 6-2 (2-0)

Sárvár: Soós B. – Nagy M., Fábián K., Mézer V., Szakasics B.
Csere: Faiszt P. – Lőrincz D., Tóth L., Halmos M.

Gólszerző: Kollár P. (20′, 22′), Dömötörfy (33′), Takács D. (37′, 39′), Faiszt (öngól – 14′) illetve Nagy M. (21′, 39′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!