A magyar labdarúgó válogatott valóságos kiütést rendezett a Wolverhampton stadionjában, ahol 4 gólos különbséggel intézte el az Eb-ezüstérmes angol csapatot. 

Wolverhampton, 2022. június 14.
Szalai Ádám (k) és a magyar játékosok gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra gyõzött.
MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar himnusz alatt felcsendülő angol füttykoncert is megért egy említést, ezt emelte ki Szalai Ádám is a mérkőzés utáni interjúja elején, ahol külön megdicsérte a kilátogató magyar drukkereket, hogy nem ültek fel a hazaiak provokációjának.

Hiába kezdődött enyhe hazai fölénnyel az összecsapás, a magyarok az első adódó lehetőségükből betaláltak a 16. percben, amikor is Harry Kane rúgott egy óriási luftot a saját tizenhatosán belül, hibáját pedig Sallai kegyetlenül kihasználta.

Wolverhampton, 2022. június 14.
Sallai Roland (j) gólja, háttal Aaron Ramsdale kapus a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

A játék ezután még jobban áttevődött a magyar térfélre, de az angolok egyáltalán nem voltak képesek helyzetet kialakítani, támadásaikból hiányzott az átütő erő és a kreativitás, míg mi fegyelmezetten és hősiesen védekeztük le a területeket.

Az első játékrész lefújását követően elégedetten térhettünk pihenőre, és a második etapban sem lehetett okunk a panaszra, sőt!

A csereként beálló Ádám Martin előbb Sallai második találatánál asszisztált, majd lekészített egy labdát Nagy Zsoltnak is, aki elemi erővel tüzelt Ramsdale kapujába.

Az enerváltan és motiválatlanul pályára lépő hazaiak dolgát tovább nehezítette, hogy Stones megkapta a második sárgáját (ha őszinték akarunk lenni, ez nem volt jogos, de a videóbíró sárga lapot nem vizsgálhat, csak egyből pirosat), ezzel pedig idő előtt mehetett zuhanyozni.

A Ria Ria Hungáriától már ekkor is harsogó stadion aztán végképp felrobbant, amikor az utolsó pillanatokban szintén csereként beálló Gazdag Dániel flegma mozdulattal átemelte az angolok hálóőrét, beállítva ezzel a 0:4-es végeredményt.

Érdekesség, hogy talán a hazai mérkőzésen jobban játszott a magyar csapat labdával, ám ezen a találkozón a fegyelmezett játék és a remek csapatösszhang meghozta az ilyen arányban is megérdemelt sikert.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
4. FORDULÓ
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1) 
Wolverhampton, 
Molineux Stadion, 28 839 néző. V: Turpin (francia)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.)  – Szalai Á. (Ádám, 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Sallai (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

A csoport másik mérkőzésén:
Németország–Olaszország 5–2 (Kimmich 10., Gündogan 45+4. – 11-esből, Th. Müller 51., Werner 68., 69., ill. Gnonto 78., Bastoni 90+4.)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5 2

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!