Szombaton a második felvonást rendezték meg Körmenden, a férfi kosárlabda-bajnokság döntő mérkőzés-sorozatában. A találkozó nagyobb részében a szombathelyiek vezettek, az utolsó pillanatban fordított és Ferencz Csaba triplájával nyert Rába-parti alakulat. Így egálról folytatódhatott kedd este a párharc, immár az Aréna Savariában.

Szombathelyen is egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó, Csák Tamás emléke előtt tisztelegtek a főszereplők. Alaposan bekezdett a Falco, előbb Keller majd Benke volt eredményes és a megszerzett előnyére épített a házigazda. A vendégek igyekeztek megnehezíteni sárga-feketék dolgát, de könnyű kosarakat kapva hátrányba voltak kénytelenek játszani.

Amint növelni tudta előnyét a Falco, próbált azonnal reagálni az Egis Körmend is. Az első negyed végén jobbára büntetőből szerezték pontjaikat a csapatok. A második etapban felváltva estek a kosarak és Gordon révén először tudta megszerezni a vezetést – igaz átmenetileg – az Egis Körmend. Eztán következett egy 6-0-ás hazai roham, amelyet vendég időkérés követett. A pontszerzés téren is nagy eltérés volt ez idő tájt.

Szombathelyi oldalon már nyolc játékos is pontot szerzett a 15. percig, ellenben a túloldalon Gordonra és Henry-re volt kihegyezve a támadás befejezése. A szünet előtt nagy rohamozásba kezdett a címvédő és megérdemelten állt 20 percnyi játék után az eredményjelzőn 42-33!

A szünet sem törte meg a Falco lendületét, 7-2-es nyitány után jött is a vendég időkérés. Stokes tripláival megkezdte a felzárkózást a Rába-parti alakulat, egészen mínusz kettőig sikerült is. A negyed utolsó percében Constantinides kapott technikáit, így a Falco büntetőkkel bebiztosította, hogy a záró felvonást is előnnyel kezdhesse meg.

Felváltva dobták a csapatok a pontokat a negyedik negyedben. Óriási csatát, vérbeli csemegét láthattak a nézők. A nagy tét miatt egyre több faultot ütöttek be a főszereplők és többen idejekorán a kipontozódás sorsára jutottak. Az utolsó kettő percnek három pontos Falco előnnyel futottak neki a csapatok. Durázi, Gordon és Savic kosaraival átvette a vezetést a Körmend.

Perl büntetőivel zárkóztak a sárga-feketék, de hiába, mert a kritikus pillanatokban eladták a labdát a szombathelyiek. Kis híján a Körmend is elszórakozta az előnyét, de végül sikerült behúzni a találkozót. Ezzel pedig a döntő mérkőzés-sorozatot illetően először vezet a párharc során és egyetlen sikerre van a bajnoki címtől az Egis Körmend.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend 78-81 (23-20, 19-13, 19-23, 17-25)

Falco: Somogyi 8, Váradi 11/3, Benke 12/3, Golomán 6, Keller 8.
Csere: Perl 10, Barac 14, Clark 5/3, Hawkins -, Kovács 2, Verasztó -.
Vezetőedző: Milos Konakov

Körmend: White 15, Takács – , Durázi 13/9, Savic 8/6, Gordon 16.
Csere: Henry 15/3, Ferencz 2, Kiss M. -, Stokes 12/6.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!