Fontos változás történt a versenykiírásban az NB III-ba feljutni kívánó együttesek tekintetében, amely segíthet a vasi csapatoknak is. Az utóbbi években több megyében is előfordult, hogy hiába nyert bajnokságot egy labdarúgócsapat, mivel nem kívánt egy osztállyal feljebb szerepelni, illetve nem rendelkezett licensszel, elzárta a lehetőséget a tabellán utána következő csapatoktól is. Ezt a problémát végre orvosolta a versenykiírás, így lehetséges, hogy a következő szezont követően lesz még egy vasi csapat az NB-s osztályban. 

A 2022/23. évi Megyei-Budapesti I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságok 1. helyezett csapatai közül 10 csapat.

Amennyiben egy bajnokság 1. helyezettjének nincs licensze vagy nem kíván magasabb osztályba lépni, akkor az adott bajnokság 2. helyezettjét illeti meg a bajnokkal azonos feltételek mellett az osztályozóban való részvétel joga. Ha a 2. helyezettnek nincs licensze vagy nem akar feljebb indulni, akkor a 3. helyezettet illeti meg az indulás joga. Amennyiben az 1., 2. és 3. helyezett egyike sem rendelkezik licensszel vagy nem akar magasabb osztályba lépni, akkor abból a bajnokságból nem lesz résztvevő az osztályozóban. Osztályozó mérkőzések szükségesek, amennyiben 10 csapatnál több jelentkező sportszervezet van a 2023/24. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra. /Az osztályozó mérkőzések lebonyolítását az MLSZ Versenybizottsága végzi./

A teljes versenykiírás ide kattintva elérhető. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!