Korábban már megírtuk, hogy a Magyar Tenisz Szövetség – elismerve a versenyek hagyományait – a Bujtor-emlékversenyt 1960 óta, az Asbóth-kupát pedig 1987 óta szerepelteti az országos versenynaptárban.

A múlt hétvégi versenyek megkezdése előtt Szabó Péter, a Savaria Tenisz Club elnöke köszöntötte a megjelent mintegy 30 versenyzőt és a szép számú szakértő közönséget. A rövid megnyitót közösségi oldalunkon élőben közvetítettük. 

Ezt követően rövid bemelegítés következett, majd – a Savaria Tenisz Club jóvoltából – 10 kiváló minőségű salakpályán lezajlottak a színvonalas küzdelmek.

Vas megyét a kőszegi és a rendező Savaria TC tehetséges fiatal teniszezői képviselték.

És most jöjjenek az eredmények, kezdjük az u14-es lányokkal!

Itt mutatjuk az u16-os lányok mérkőzéseinek eredményeit!

Kiemelkedő eredményt értek el a szombathelyi teniszezők a 14 éves fiúk korosztályában. Szabó Péter tanítványa, Horváth Noel csak a későbbi tornagyőztestől kapott ki. Az elődöntőben nagyon kiélezett küzdelmet vívtak a srácok, a döntő szettben 6-2-re győzött az 1.számú kiemelt fővárosi teniszező, Noel bronzérmes lett.

Ugyanitt, az F14-ben indult még Jászberényi Ádám is, aki a nála 1 évvel idősebb kőszegi ellenfelétől nagyon szoros küzdelemben, de kikapott.

F16-ban a Svaria TC színeiben versenyző Horváth Flóri az első szettet elizgulta és csak egy hajszál kellett volna, hogy a második szettet hozza, sajnos 6/7 tie-breakban vereséget szenvedett.

Benke Viktor sérülés miatt távol maradt a versenytől.

Az alábbiakban az eredményhirdetéseken készített felvételeket tekinthetik meg.

A tervek szerint 2023-ban is megrendezik mindkét emlékversenyt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!