A mérkőzésdömping hatására megreformálta a forgatókönyvet a Magyar Kosárlabda Szövetség, amely hivatalos honlapján tett közzé egy beszámolót, amely kitér a változásokra is. Mint ismert valamennyi klub vezetője és természetesen a játékosok is várták a lehetséges módosításokat, hiszen akadt olyan klub, amely akár kétszer annyi találkozót is játszott, mint egyes riválisuk.

Erről talán leginkább a Falco együttese tudna nyilatkozni, hiszen a Bajnokok Ligájában kiváló szerepléssel menetelt és a Magyar Kupa nyolcasdöntőjének szintén főszereplője volt. Bár a kupaelsőség idén elmaradt, de a bajnoki címvédés összejött egy gigászi ötmeccses finálét követően. A sérülések, fáradtság pedig a válogatott munkáját sem könnyítette meg.

Ezt látta be a szakszövetség és egy 14 oldalas dokumentációban tette közzé a 2022/2023-as bajnoki szezon versenykiírását. Ebből kiderül, hogy a legnagyobb változtatás az alapszakaszt követően lép életbe. A 26 forduló után nem lesz középszakasz, hanem egyből a rájátszásnak futhatnak neki a csapatok. Mint ismert legutóbbi szezon során a Körmend huszáros hajrát kivágva lett a harmadik a playoff kezdetére.

Ezúttal viszont végig kiegyenlített teljesítményre lesz szüksége a csapatoknak. Az első nyolc helyen végzett csapatok az aranyéremért léphetnek pályára – párosításokat követően. A 9-14. helyen végzett klubok pedig oda-visszavágós rendszerben csapnak össze a bentmaradást érő helyek megszerzéséért. Pontazonosság esetén a playout-beli eredmény lesz az iránymutató.

Átalakul a Magyar Kupa forgatókönyve is. A 13. forduló után a legjobb nyolc csapatra negyeddöntő vár – egyetlen meccs dönt a továbbjutás sorsáról. Sorsolással párosítják majd össze a küzdő feleket. A legjobb négy csapat pedig egy helyszínen, két versenynapon küzdhet meg egymással. Először az elődöntőt, majd a helyosztókat bonyolítják le és derül ki, ki lesz a kupagyőztes.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!