A tizenkettes finálé első sorozatában Bence 79.12 méterrel kezdett, ezel a 2. helyen várta folytatást, miután a francia Bigot 79.52 méterrel vezetett.

A második kísérletek során a két lengyel, Fajdek és Nowicki, valamint a norvég Henriksen is 80 méter fölé került, de Bence is javított, 79.46 méterrel viszont lecsúszott a dobogóról és az 5. helyen állt.

A harmadik soroatban Nowicki tovább emelte a lécet, és már 81 méter fölé hajította a szert, Bence is javított és életében először dobott verseyen 80 méter felett, a kalapács 80.15 méternél ért talajt.

Ezután kilencen folytatták a döntőt, közülük öten is 80 méter fölötti eredménnyel, a Szombathelyi Dobó SE kiválósága az 5. helyen állt.

A 4. sorozat mintegy negyedórás szünet után folytatódott és érdekesség, hogy senki nem javított, többen – így Bence is – le sem mérették dobásuk távolságát. Továbbra is a két lengyel, Fajdek és Nowicki állt az élet, Halász Bence az 5. helyet birtokolta.

Az 5. sorozatban 78.77 méterre repítette a kalapácsot Bence, csak Winkler javított, de a helyezéseket ez nem módosította, továbbra is a két lengyel állt azk élen, Bence az 5. helyen várta az utolsó dobást.

Az utolsó sorozatban sem javított senki, Fajdek sorozatban ötödször lett világbajnok (!!!), a további sorrend: 2. Nowicki, 3. Henriksen, 4. Bigot és 5. Halász Bence új egyéni csúccsal. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!