A felkészülési időszak már javában zajlik, a Király SE csapata pedig már a második edzőmeccsét is lejátszotta a hétvége során, ezúttal a szomszédos megyei I. osztály ezüstérmese ellen, míg a Celldömölk Veszprém megyébe látogatott. 

Nagy zakót mért a vasi ezüstérmes a zalai ezüstérmesre: a Király SE 8:1-es sikerrel feledtette a Sopron elleni vereségét (mini jegyzőkönyv a kiralysportegyesulet.hu-ról).

Király SE-Zalaszentgrót VFC 8-1 (5-1). – Király Sportlétesítmény, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Imre B.

Király SE I. félidő: Király M. – Takács D., Schimmer, Czingráber, Vigh P. – Reseterits, Horváth A. – Kudron, Csákvári, Németh G. – Halmosi. II. félidő: Biró B. – Nyári, Horváth A. (Verasztó a 67. p.), Sásdi, Vargyas – Kalmár – Baranyai K., Kovács A., Márfy B., Tamás B. – Velekei.  Edző: Hegyi László.

Zalaszentgrót: Osbáth – Pődör R., Penczák, Buzási (Kiss L. a  46. p.), Horváth D., Iberhart, Kiglics, Horváth M. (Horváth S. a 46. p.), Fábián, Gájer, Tóth D. Edző: Jankovics Péter.

Gólszerzők: Németh G. az 5. és a 19., Kudron a 7., Csákvári a 14., Halmosi a 26., Verasztó a 72., Vargyas a 81., Márfy a 82. illetve Penczák a 23. percben.

A csapat hivatalos oldalának tudósítása szerint a szombathelyiek még nagyobb arányban is győzhettek volna, sok helyzetük maradt kihasználatlanul.

A vasi bronzérmes is lejátszotta első edzőmérkőzését a hétvége során, méghozzá Tapolcán, ahonnan 3:2-es győzelemmel térhettek haza a celldömölkiek. A találkozó rögtön vasi ziccerrel indult, ám ebből még nem született gól, viszont nem sokkal később egy jobboldali támadást követően előnybe került a Celldömölk. A hazaiak a hosszú indításokban és a pontrúgásokban bízhattak, egy szöglet után pedig sikerült is kiegyenlíteniük még az első játékrészben. Hiába játszott mezőnyfölényben a második etap elején is a vasi csapat, egy védelmi hibát kihasználva fordítani tudott a Tapolca. A celldömölkiek azonban nem adták fel, sok helyzetet dolgoztak ki, és a találkozó hajrájában ezek közül kettőt sikerült is értékesíteniük, amellyel végül meg is nyerték az összecsapást, megérdemelten.

Sikerrel vette a hétvégét a Rábapaty alakulata is, akik a Veszprém megyei Magyarpolányt győzték le fölényesen.

Vasi derbit is rendeztek a múlthét során, a Jánosháza és a megyei I. osztályba frissen feljutó Csepreg előbbi otthonában mérkőzött meg egymással, a találkozó pedig sok gólt és 3:3-as döntetlent hozott.

A Jánosháza azóta ismét lejátszott egy meccset, a Devecser ellen pedig már a győzelem sem maradt el a vasiaktól.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!