Nem véletlenül volt nagy a nyüzsgés csütörtök este a Haladás Klubháza és a 1919 Sportpub közelében. Történt ugyanis, hogy a Szombathelyi Haladás – az új igazolások, a csapatkapitány, a klub ügyvezetője, szakmai vezetője és vezetőedzője jelenlétében – szurkolói ankétot tartott. A szezonnyitó eseményre a 1919 Sportpub is kinyitott.

Miközben a nyári szünetben érkezett játékosok – Bartusz Dániel, Bolla Gergő, Borvető Áron, Csernik Kornél, Hursán György, Molnár Rajmund, Mursits Roland, Nagy Richárd, Nyíri Vince, Pálfi Donát, Rácz Barnabás, Sipos Zoltán, Alban Taipi, Vanja Zvetanov sorban bemutatkoztak, Derekas Zoltán igazoltan volt távol – megtudtuk, hogy a július 31-én kezdődő szezonban előírás legalább egy, 2003. január elseje után született játékos keretben szerepeltetése. A Haladásnál jelenleg 5 fiatal játékos felel meg ennek a feltételnek.

Ezt követően a klub vezetői a nyári időszak történéseiről és az idény céljairól tájékoztatták a megjelent szurkolókat.

Séllei Árpád ügyvezető kiemelte, hogy ekkora ,,vérátömlesztésen” az elmúlt 15-20 évben nem esett át a Haladás. Hozzátette: a célok elérése érdekében mindenkivel hosszú távú, 2-3 éves szerződést kötöttünk. Nagyon bízom benne, hogy mindenki megtesz a sikerek érdekében mindent, ebben pedig jelentős támogatást nyújthatnak szurkolóink, és mivel a Hali a mutatott játékával szórakoztatni szeretne, sok nézőt várunk minden meccsre.

Mészöly Géza szakmai vezető örömét fejezte ki, hogy sok szurkolóval, számos új és fiatal, intelligens labdarúgóval vághatnak neki az idei pontvadászatnak.

– Úgy lettek kiválasztva az új igazolások, hogy könnyedén beilleszkedjenek a csapat gerincébe. A Hali kötődésű játékosok és a ,B középben’ helyet foglaló szurkolók is sokat segíthetnek ebben. Fontos lesz, hogy újra egymára találjon a csapat és a szurkolótábor – fogalmazott Mészöly Géza.

A szakmai vezető azt is hozzátette, hogy az elmúlt hetekben egy megtervezett felkészülési időszakot és átigazolási programot teljesített a csapat.

– Eredményes edzőtábor, nemzetközi meccsek sorozata segítette a felkészülést. Sikeres kezdésben bízom, de azt is tudom, hogy szurkolók nélkül nincs Haladás-siker – hangsúlyozta a korábbi válogatott labdarúgó.

Németh Milán csapatkapitány az öltözői hangulatról és az elvégzett munkáról beszélt.

– Sok taktikai elemet begyakoroltunk, de azt is tudjuk, az első meccs mindig nehéz, igyekszünk higgadtan lehozni a nyitó meccset. A csapatnak az egységében rejlik az ereje. A rutinos Pedro (Predrag Bosnjak) kiemelkedik közülünk, de Horváth Rajmund alázatos munkája is példamutató a fiatal játéksok előtt – emelte ki az ugyancsak rutinrókák közé tartozó cséká, aki azt is elmondta, hogy Ő lene a legboldogabb, ha a csapat telt ház előtt ünnepelhetné a feljutást.

Németh Szabolcs vezetőedző a felkészülési időszakot taglalta.

– Hat hetes munka áll mögöttünk, az eltervezett feladatainkat elvégeztük, azokat kipipálhatjuk. A csapat szinte teljesen kicserélődött, új csapatot építünk. Pozitívan várom a vasárnapi rajtot, amire minden szombathelyi szurkolót nagy szeretettel várunk, Bízom benne, hogy sokan lesznek ott az első 3 pontunk megszerzésénél – fogalmazott a mester.

Ezt követően felvetésekre és szurkolói kérdésekre válaszoltak a klubvezetők és a játékosok. Miután Sebestyén Péter, a Haladás Öregfiúk vezetője sok sikert kívánt a csapatnak, Mészöly Géza arról beszélt, hogy a tulajdonosváltás után, – Homlok Zsolt elnök irányításával – a korábbihoz képest más felfogásban dolgozik a klub.

 

– Profizmust és felkészültséget várok el mindenkitől. Látni kell, hogy a riválisok szépen erősítettek, de a Haladás is esélyes a feljutásra. A legfontosabb a klub, hogy sikeres csapat épüljön és visszajusson oda, arra a helyre, ami valójában megilleti. Bízom benne, hogy nem kell 3 évet várni az NB I-re, lépésről-lépésre, meccsről-meccsre haladunk – hangsúlyozta Mészöly.

Felvetésre válaszolva megtudtuk, hogy az Illés Akadémia idén nem tudott nyugodt szívvel játékost ajánlani a Halinak.

– Rendszeres az egyeztetés Illés Bélával, Tóth Miklóssal és Halmai Gáborral. Legutóbb Németh Szabolccsal egyeztettünk velük. A lényeg, hogy összefogás legyen, de tény, hogy ebben a szezonban nem volt olyan tehetség, aki feljöhetett volna a felnőtt csapatba. Ennek ellenére a klubfilozófia nem változott, saját nevelésű játékosokra építünk továbbra is – tette hozzá a szakmai vezető.

Németh Szabolcstól megkérdezték ki lesz az első számú kapus, illetve, hogy milyen játékrendszerben focizik majd a Hali.

A vezetőedző azonban nem adot konkrét választ, viszont kiemelte, hogy ,,le a kalappal mindhárom kapus előtt, nehéz eldönteni, melyikük védjen vasárnap.”

– A játékrendszerünket mindig a saját stílusunk határozza meg, bízom benne, hogy a játékrendszerünk mindig felismerhető lesz. Hazai pályán bátor támadójátékot produkálunk majd, 4-4-2-es lesz a felállásunk, ami a pálya különböző zónáiban változhat – tette hozzá a hali vezetőedzője.

A szurkolói ankét kötetlen beszélgetéssel az új játékosokkal történő fotózkodással ért véget.

A Merkantil Bank Liga 2022/23-as idényének első fordulójában, az Aquital FC Csákvár csapatát vasárnap 17.30-as kezdéssel fogadja a Szombathelyi Haladás. A mérkőzést honlapunkon és youtube-csatornánkon is megtekinthetik. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!