A hétvége során valamennyi vasi együttes számára megkezdődött a labdarúgó szezon, 5 csapat számára azonban nem a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában, hanem a MOL Magyar Kupa főtábláján. 

Bosszankodásra pedig egyáltalán nem lehet okunk, hisz két csapat is sikerrel vette ezt a kört, így a legjobb 64 között is lesz majd miért szorítanunk.

A Söpte 4:1-re ütötte ki a Devecser gárdáját, a találkozót pedig meg is tekinthették nálunk.

Sikerrel vette a párharcát a Király SE alakulata is, akik az NB III-ban az elmúlt szezonban előkelő helyen végző Veszprémet múlták felül 2:0-ra. A szombathelyiek végig szervezetten játszottak, a kínálkozó lehetőségekkel pedig remekül élni is tudtak.

Gólszerzők: Halmosi 19′, Velekei 73′

Halmosi is értékelte a találkozót a Hungary Sportnak.

A tisztes helytállás lehetett a legfőbb célja a Rábapaty gárdájának a harmadosztályban szereplő Komárommal szemben, a vasi alakulat pedig nem is okozott csalódást, még a vezetést is sikerült megszerezniük Dugovics révén a 18. percben, de végül 1:3-ra elveszítették a találkozót.

Hasonló reményekkel vágott neki a Zsámbék elleni derbinek a Tutitextil-Körmend VSE, a pest megyei, egyébként a harmadosztályban vitézkedő együttes dolgát viszont nem tudták igazán megnehezíteni, a találkozó fölényes, 8 gólos vendég sikert hoz.

Nagy átalakuláson ment át a bajnoki címvédő Sárvár gárdája, a jócskán megfiatalodott keret pedig nem tudott meglepetést okozni a Nyergesújfalu ellen, a mérkőzés 5:1-es vendég sikert hozott. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!