A 2021 tavaszán elhunyt Haladás legendára emlékeznek idén is a kicsik és a nagyok. A tavaly első alkalommal megrendezett Király Ferenc Emléktorna sikerét jól mutatja, hogy ezúttal is két korosztály bizonyíthat és népes, nemzetközi tapasztalattal valamint komoly utánpótlásbázissal rendelkező együttesek látogatnak az újperinti sportlétesítménybe.
Augusztus 13-án és 14-én igazi futballünnep várható. A házigazda Király Sportegyesület mellett a honi színeket a Haladás VSE, az Újpest, a Budapest Honvéd valamint a CREDOBUS Tehetségközpont képviselik majd. Ugyanakkor népes vendég delegáció teszi tiszteletét a rendezvényen. A Dinamo Zágráb mellett a dunaszerdahelyi DAC/MOL Futball Academy, a Sturm Graz és a Fussballschule Raffl is képviselteti magát az eseményen.
Az első nap az U10-es korosztályról szól, amely két csoportban és két pályán csap majd össze. A továbbjutó helyekért körmérkőzéseket vívnak a főszereplők, ezt követően kerül sor az elődöntőkre, majd a helyosztó találkozókra. Hasonló menetrenddel bonyolítják le a szervezők a vasárnapi programot is, amikor az idősebb, az U12-es korcsoport labdarúgói lépnek majd pályára a győzelem reményében.
A Király Sportegyesület U10-es alakulata az A csoportban a Sturm Graz és a DAC ellen bizonyíthat, míg az U12-es együttes a Fussballschule Raffl-el, a Budapest Honvéddal és a Dinamo Zágrábbal méri össze tudását a csoportmeccsek során. Mindkét nap 10 órakor kezdődnek a találkozók, amely a kora esti órákban ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!