Egy hét leforgása alatt már harmadik tétmérkőzésére készült a Szombathelyi Haladás. A vasi zöld-fehérek a legutóbbi játéknapon elveszítették veretlenségüket a Szeged ellenében, így Németh Szabolcs együttese visszaesett a tabellán. Ezt a hazai kisiklást szerette volna idegenben kijavítani a szombathelyi alakulat, amely a siófoki városi stadionból szerette volna elhozni a három pontot.

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójának pikáns párosítására több, mint száz Haladás szurkoló érkezett, akik szerették volna buzdítani kedvenceiket. Az időjárás nem volt épp a legideálisabb, hiszen kezdetben az erős szél nehezítette meg a játékot és szinte végig “lógott az eső lába is”. A kezdeti ismerkedést követően a szombathelyiek próbáltak kezdeményezőbben fellépni.

A 9. percben pedig Hursán került ziccerbe, de sikerült a hazai védőknek tisztázni az utolsó pillanatban. Németh Péter a 13. minutumban megdolgoztatta Verpecz Istvánt, majd a szombathelyiek kerültek kis híján előnybe. Egy buktatást követően büntetőt kapott a Haladás, a labda mögé Lencse állt, azonban kísérletét kiváló érzékkel, vetődve hárította Hutvágner kapus.

Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, a ritkán jutottak el helyzetekig a csapatok. Egy-egy komolyabb veszélyeztetés után, azonnal rendezte védekezést az adott együttes. A döntést így a második félidőre hagyták a főszereplők. A fordulást követően a Siófok előtt adódott nagy lehetőség, azonban Verpecz ismét nagyot hárított megőrizve a vasi alakulat kapuját a góltól.

A 60. percben aztán egy szép támadás végén lépéselőnybe került a Hali. Németh Milán, majd Bosnjak volt a labda útja – a vasi védő jól tekert középre, ahol Molnár fejesét elsőre még védte Hutvágner, de az ismétlés már beakadt a hosszú sarokba. Nem sokáig örülhettek a vendégek, mert hét perccel később Eördögh használta ki a vasi védelem megingását és Verpecz mellett kilőtte a hosszú sarkot.

Itt még nem ért véget a szombathelyiek kálváriája, hiszen Csató szándékos szabálytalanságát piros lappal jutalmazta Nagy Róbert játékvezető. Az utolsó húsz percet így emberhátrányban kényszerült lejátszani a Haladás. Vérszemet kapott a Siófok, amely kapuja elé szorította a vasi zöld-fehéreket, míg a vendégek igyekeztek lezárni a területet. A 75. percben aztán átvette a vezetést a házigazda.

Szakály vezette fel a labdát, majd távolról eleresztett egy lövést, amely egy védő lábán felperdült és Verpecz fölött a hálóba perdült. A hátralévő időben igyekezett a vendég alakulat kiegyenlíteni, de hiába, ráadásul még a játékvezető is valamennyi ítéletével a vasi klubot sújtotta. Így a Siófok megnyerte egymás után a harmadik hazai találkozóját is, a Haladás pedig zsinórban másodszor kapott ki.

BFC Siófok – Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut (Nyíri V.), Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Hursán Gy., Sipos Z. (Molnár R.), Csilus T. (Devecseri Sz.), Csernik K. (Derekas Z.) – Lencse L. (Borvető Á.), Horváth R.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Eördögh (68′), Szakály (75′) illetve Molnár R. (61′)

Kiállítva: Csató M. (70′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!