A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott a házigazda spanyoloktól vasárnap, így vereséggel zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. Koch Róbert szövetségi kapitány csapata két győzelem mellett így négyszer kapott ki és csoportja harmadik helyén végzett. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott nem jut ki a jövő őszi olasz, bolgár, északmacedón és izraeli közös rendezésű kontinenstornára, melyre a csoportelsők mellett a négy legjobb második kvalifikált.

Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 6. (utolsó) forduló:
Spanyolország-Magyarország 3-0 (20, 15, 24)
——————————————-
a legeredményesebb játékosok: Rodríguez Pérez 11, Ramón Ferragut 10, illetve Blázsovics 12, Horváth K. 10

A csoport végeredménye: 1. (és Eb-résztvevő) Spanyolország 17 pont, 2. Szlovákia 12, 3. Magyarország 7, 4. Georgia 0

A magyar együttes a spanyolok elleni bravúros pontszerzéssel kezdte a sorozatot, majd Georgia válogatottját kétszer legyőzte, a szlovákoktól azonban kétszer kikapott, így tét nélkül léphetett pályára a spanyolországi záráson.
Nem utazott el a mérkőzésre a csapatkapitány Szabó Alpár, az ő helyén a feladóátló Kovács Zoltán játszott centerként: a Pénzügyőr rutinos játékosa sokáig ezen a poszton szerepelt.
A magyarok – akik legutóbb a 2001-es Eb-re tudtak kijutni – az első játszma derekáig jól tartották magukat, a spanyolok azonban ezt követően néhány sikeres blokkal és precíz nyitással elhúztak és simán előnybe kerültek.
A második felvonásban a vendéglátók hamar kialakították azt a négy-ötpontos előnyt, amit aztán a játékrész végéig tovább növeltek. A magyarok ekkor támadásban és a szerváknál is sokat rontottak: csak utóbbiból hétszer hibáztak, így nem tudták felvenni a versenyt a spanyolokkal.
A harmadik etapra a hazaiak több játékosukat is lecserélték, a változatlan felállásban szereplő magyarok pedig ezt kihasználva tartották a lépést riválisukkal. Az Álvaro Gimeno Rubio vezette spanyolok a hajrá előtt kétpontos előnyt harcoltak ki, és bár a Koch-csapat egy mérkőzéslabdát hárítani tudott, végül három játszmában alulmaradt.
A 70 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Blázsovics Péter volt 12 ponttal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!