Nincs könnyű helyzetben a Szombathelyi Haladás, amely az elmúlt hetek során meglehetősen hullámzó teljesítménnyel és eredményességgel rukkolt ki. Legutóbbi öt találkozójából csak egyet tudott megnyerni a vasi zöld-fehér együttes és a szerzett pontok tekintetében egyre közelebb van a kiesőzónához. Ráadásul az anyagi helyzete továbbra is meglehetősen instabilnak számít.

Így a 31. fordulóban égetően szükséges volt a pont, pontok itthon tartása a Kazincbarcika ellen. Hiába a fogadkozás és a nagy tervek, gyorsan dugába dőltek az elképzelések. A vendégek ugyanis nagyon határozottan kezdtek és a 4. percben egy gyors akció végén Kotulának csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. Még alig ocsúdtak fel a szombathelyiek a sokkból, máris jött az újabb pofon.

A 8. percben Pekár is bevette Pálfi kapuját, a vasi alakulat teljesen dermedté vált. Ezután a hazaiak birtokolták többet a labdát, de nem igazán tudtak komoly nyomást helyezni a barcikai védelemre. Elképzelés nélkül és nagy ziccer nélkül zárta az első játékrészt a Haladás. Cserékkel és taktikai felállás módosítással próbált új lendületbe kerülni a vasi együttes a térfélcserét követően.

Ekkor már mindkét kapu előbb kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek. Gólt viszont újra a vendégek szereztek Pekár révén, így már háromra nőtt a különbség. A hátralévő időben meddő mezőnyfölényben játszott a Haladás, a szépítőgólra a találkozó hajrájáig kellett várnia a szurkolóknak. Jagodics fejese a kapufáról Zvekanov elé csorgott, aki közelről már nem hibázott.

Az utolsó percekben már nem esett újabb gól, így a Szombathelyi Haladás sima vereséget szenvedett hazai pályán. A Kazincbarcika a hetedik helyig lépett előre a tabellán, a vasi zöld-fehér alakulat újabb vereségével visszacsúszott a 13. pozícióig. Jovics mester együttese 6 pontra van már csak a kiesést jelentő helyektől, így kiélezett lesz az NB II-es pontvadászat hátralévő fordulói.

Szombathelyi Haladás – Kazincbarcika 1-3 (0-2)

Haladás: Pálfi D. – Beronja, Jagodics M., Ene C., Bolla G. – Szakály A. (Zvekanov), Rácz B., Erdei C., Katona I. (Pintér Á.), Mohos B. – Horváth R. (Csernik K.).
Vezetőedző: Aleksandar Jovic

Gólszerző: Zvekanov (87′) illetve Kotula (4′), Pekár (8′, 54′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!