A csodálatos környezetben fekvő szombathelyi strandon immár 14 éve szervezik meg a nyári időszak 3 hónapjában a Szabadidősport programokat. A rendezvényen a HB Inter Trans Kupa Teqball egyéni küzdelmei mellett a matracos kajak egyéni verseny adott játék és szórakozási lehetőséget a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A HB Inter Trans Kupa egyéni versenyében a selejtezőből 5 fős elit játszott körmérkőzésen a legjobb három versenyző körbeverése miatta legjobb hármas egy játszmás körmérkőzéssel döntötték el a végső sorrendet. A záró verseny is hatalmas küzdelemben Kormos Bence zalaegerszegi versenyzőnek sikerült a legjobban övé lett az első hely, második helyen a szintén Zala megyei Nagy Barbara (egyedüli nőként a szezonban, felvéve a versenyt a férfiakkal) zárt, míg a harmadik helyezett Biácsi Ferenc lett, Ő az év folyamán sokat fejlődött Kovács Ádámmal együtt, aki sajnos betegség miatt a záró versenyt kihagyta.

Varga Jenő versenyigazgató az eredményhirdetéskor megköszönte Liszkay GábornK, a HB Inter Trans Kft. tulajdonosának a nyári szezonban megrendezett Teqball és lábtenisz városi bajnokság díjainak a szponzorálását. Kiemelte, hogy az élsport mellett milyen fontos a diák-, és a szabadidősport támogatása városunkban.

A tanmedencében a már jól megszokott magas színvonalon megrendezett matracos kajak versenyre került sor. A versenyre nagyon sokan jelentkeztek és próbálták ki evező tudásukat. Voltak olyan versenyzők, akik első alkalommal fogtak evező lapátot, hogy kipróbálják e magyarországi sikersportágat.

Legnagyobb versenyt természetesen a felnőttek sprintjei jelentették, jó példát mutatva a gyermekeknek.

Eredmények:

Gyermek:

Lány: 1. Horváth Luca, 2. Bátyi Zselyke Lili, 3. Ehmann-Nagy Gréta.

Fiú: 1. Bátyi Boldizsár, 2. Kiss Bence, 3. Jászberényi Áron.

Serdülő:

Lány: 1. Polhammer Emma, 2. Horváth Panna, 3. Jászberényi Nóra és Kovács Diána.

Fiú: 1. Simon Barnabás, 2. Pungor Kornél, 3. Palkovics Áron.

Felnőtt:

Nő: 1. Jutasi Zsuzsanna, 2. Mc Carthy Bernadett és Pongrácz Nóra, 3. Horváth Renáta.

Férfi: 1. Mc Carthy Brian, 2. Sütő Bálint, 3. Bátyi Béla és Michail Bztürk.

Köszönet illeti a Szova Nonprofit Zrt-t és a Sport és Ifjúsági Irodát, hogy immár 14. alkalommal ilyen magas színvonalon megszervezték a versenyeket, örömet adva nagyon sok gyereknek és felnőttnek egyaránt. Mellettük a főszervező köszönetet mondott Kovács Balázsnak, a Sport és Ifjúsági Iroda vezetőjének és Szandi Gábornak, az iroda munkatársának is.

Varga Jenő ötletgazda versenyigazgató a végén csak annyit mondott köszönet mindenkinek, jövőre ugyanitt, Szombathely így szeretlek!

 

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!