AVUS – Invictus 10-10 (4-1, 3-3, 1-2, 2-4)

OB I/B-s férfi vízilabda bajnokság – Szombathely, AVUS aréna – 100 néző

Hazai gólszerzők: Csaba M. 3, Sági B. 2, Hajmási A., Szabó B., Kovács K., Makarenko B. , Berényi B. 1-1. 

Az 1.negyedben jól kezdtek a szombathelyie, történt ugyanis, hogy Szabó B. akcióból és Csaba M. 5 méteresből szerzett találatával már 4 perc után 2-0-ra vezettek a hazaiak. Aztán szépítettek ugyan a bajnoki címe is esélyes vendégek, ám Csaba M. és Berényi B. újabb akciógóljaival elhúzott 4-1-re az AVUS.

A 2. negyed már sokkal kiegenltettebb játékot hozott, bár a játékrész felánél Kovács K,. és Makarenko B. góljaival már 6-3 állt az eredményjelzőn. A félidó utolsó percében még Sági B. is betalált, a vendégek pedig büntetőből voltak eredményesek, ezzel megőrizte 3 gólos előnyét a nagyszünetre az AVUS, 7-4.

A 3. negyed már nem úgy alakult, ahogy a szombathelyiek szerették volna, a 3. percben akcióból szépítettek, majd a játékrész hajrájában egy büntető után 1 gólra zárkóztak fel az Invictus pólósai, 7-6. Így aztán nagyon kellett a gólzsák, Csaba M. újabb akciógólja, 8-6.

A 4. negyedbúl már csk 2 perc 21 másodperc volt hátra, amikor Sági betalált, 9-7-re vezettek ekkor az aligátorok és biztos győztesnek számítottak. Hidegzuhanyként jött a meccs hajrája. A vendégek akciógóljára másfél perccel a dudaszó előtt Hajmási még válaszolt, 10-8, aztán előbb Marnitz büntetőből szépített, majd 22 másodperccel a vége előtt akcióból kiharcolta megmentett az Invictusnak 1 pontot.

A meccs után az AVUS mesterét kérdeztük benyomásairól.

Nagyon vegyesek az érzések, hiszen egy nagyon erős csapattal játszottunk döntetlent, de amíg a múlt héten rendben volt a Cegléd ellen az 1 pont, ugyanakkor most azt érzem, félig üres a pohár. Végig vezettünk, nagyon sajnálom, hogy nem nyertünk, hiszen a meccs végén is a kezünkben volt a kulcs a győzelemhez. Sajnos a lengyel vendégjátékosunk még mindig nem áll rendelkezésre, sérülés is nehezítette felkészülésünket, szóval nagyon sok van még ebben a csapatban és bízom a még jobb folytatásban. Köszönjük a fantasztikus szurkolást – értékelt Zoufal Norbert edző.

Az AVUS 2 forduló után 2 ponttal az OB I/B-s tabella 9. helyén áll,az Invictus 4 ponttal a 4. helyezett. 

A 3. fordulóban újra hazai medencében szerepelnek a szombathelyi pólósok, szombaton délben a sereghajtó Oázis ellen szállnak majd vízbe Zoufal Norbert tanítványai. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!