Kisebb döccenőkkel indult a másodosztály nyugati csoprotjában érdekelt Haladás VSE II. számára az idei bajnokság. Sziffer András tanítványai két döntetlen után vereséget szenvedett, ugyanakkor a mutatott játék bizakodásra adott okot és csak idő kérdése volt, hogy mikor gyűjti be első győzelmét a zöld-fehér gárda. A legutóbbi játéknapon a tolnai riválisát 12-3-ra múlta felül.

Ugyanakkor a soron következő összecsapás nem ígérkezett sétagaloppnak, hiszen a Mad Dogs eddig lejátszott találkozóit kivétel nélkül megnyerte. Többek között a Tihany és a Dunaújváros skalpját is megszerezte a biatorbágyi együttes, amely ezúttal a Haladás Sportkomplexumba vizitált. Az már az elején látszott, hogy nem lesz egyik csapatnak sem könnyű dolga.

Az első percekben mindkét gárda megszállta saját térfelét, próbálták felmérni ellenfelük gyenge pontját. A Haladás, ezúttal kiegészülve néhány élvonalbeli rutinnal rendelkező játékossal próbálta diktálni a játék ritmusát. Néhány akciót leszámítva azonban nem tudta egyik csapat sem ellenfelére erőltetni akaratát. Aztán a félidő hajrájában felpörögtek az események.

Egy veszélyes akciót követően megszületett az összecsapás első gólja – Vas Ádámnak köszönhetően. A szünet után már felszabadultabban játszott a Haladás, a vezetésnek köszönhetően, míg a Mad Dogs az időszűke miatt egyre többször támadott ki, feladva a biztos védekezést. Ez újabb lehetőséget biztosított a szombathelyieknek, akik élni is tudtak ezekkel.

Bár a biatorbágyiak az utolsó pillanatig küzdöttek, a nehezen összeszorgoskodott előnyét sikerült megőriznie a vasi alakulatnak. Henrique, Vidák és Puhr góljaira csak Miskei és Romhányi tudott felelni, így megérdemelten állt az eredményjelzőn a 4-2-es végeredmény a negyvenedik perc végén. Sikerével a Haladás-fakó fellépett a hatodik helyre, míg a Mad Dogs visszacsúszott a harmadik pozícióig.

Haladás VSE II. – Mad Dogs Futsal 4-2 (1-0)

Haladás: Németh K. – Körmendy G., Vidák B., Puhr B., Vas Á.
Csere: Soronics G. – Henrique Diniz, Kiss P., Dobos D., Vincze B., Sodics Á., Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Vas Á. (17′), Henrique Diniz (32′), Vidák B. (37′), Puhr B. (40′) illetve Miskei (37′), Romhányi (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!