Max Verstappen (Red Bull) mögött Charles Leclerc vezérletével a Ferrari kettőse következett, míg az első ötöst Sergio Pérez (Red Bull) és Esteban Ocon (Alpine) egészítette ki a Formula–1-es Japán Nagydíj időmérőjén.

Az első szakaszban a Mercedes a csapatok közül egyedüliként közepes gumin küldte ki a versenyzőit, azonban lágyra kellett váltania, miután George Russell és Lewis Hamilton is kieső helyen állt az első próbálkozásokat követően. Míg az „ezüstnyilaknak” javítaniuk kellett, az AlphaTauri a két autónál egyszerre jelentkező fékprobléma miatt vakarhatta a fejét – a négyből három versenyzőnek sikerült továbbjutnia.

A leggyorsabbnak Verstappen bizonyult 1:30.224-es körrel, a holland 112 ezreddel előzte meg Carlos Sainz Jr.-t, és a harmadik Charles Leclerc lemaradása sem haladta meg a 2 tizedet. A negyedik az Alpine-nal remeklő Fernando Alonso lett, majd Sergio Pérez, Esteban Ocon, Russell, Daniel Ricciardo vezérletével a McLaren kettőse, valamint Csou Kuan-jü tette teljessé az első tízest.

Hamilton a tizenegyedik helyen végzett, mögötte a hazai pályán versenyző Cunoda Juki, a második edzést kihagyó és továbbra is az üléséért küzdő Mick Schumacher, Valtteri Bottas, illetve Sebastian Vettel egészítette ki a továbbjutók sorát.

Kiesett: Alexander Albon, az Alpine-hoz szerződő Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Lance Stroll és az egyébként is büntetett Latifi.

A második szakaszban az utolsó pillanatban nagyot javító Pérez zárt az élen, a mexikói mögött kisebb meglepetésre Alonso érkezett, míg a Red Bull, Alpine sormintát Verstappen és Ocon tette teljessé az első négy pozícióban.

Az ötödik Hamilton lett, majd Sainz, Russell, az első körök után még kieső helyen álló Norris, Leclerc, valamint Vettel következett a továbbjutó helyeken.

Kiesett: Ricciardo, Bottas, a fékekre folyamatosan panaszkodó Cunoda, Csou és Schumacher.

A harmadik szakaszban a meleg pillanatokat is átélő Verstappen nyitott az élen, de nem sokon múlt, hogy nagy balesetbe keveredjen Norrisszal. A Red Bull-os épp a kivezető körét teljesítette, amikor kissé megcsúszott, és majdnem elkaszálta a mögötte érkező mclarenest, akinek le kellett szaladnia a fűre a baleset elkerülése érdekében – az esetet az időmérő után fogják vizsgálni.

A teljes rajtsorrend:
  1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
2. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
3. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
4. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
George Russell (brit, Mercedes)
5. sor:
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
Lando Norris (brit, McLaren)
6. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
7. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
8. sor:
Mick Schumacher (német, Haas)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
9. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Kevin Magnussen (dán, Haas)
10. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!