Október elsején megkezdődött a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. Úgy tűnik a szurkolók dörzsölhetik tenyerüket, hiszen a nyáron valamennyi együttes kerete átalakult, kiegyenlítettebbé vált a mezőny. Ezt a képet erősíti meg az OSE-Lions – Egis Körmend összecsapás is, amely magas színvonalú, fordulatoktól sem mentes találkozó volt – ráadásul utóélete is meglehetősen hangos volt.

A lefújást követően a vendégek mestere Antonis Constantinides szóvá tette Papp játékvezető ténykedését, amiért a körmendi csapatot sújtotta ítéletével. A mérkőzést követő sajtótájékoztató felvétele nagy port kavart és a vasi klub vezetőedzőjével szemben vizsgálatot indított a Magyar Kosárlabda Szövetség. Ennek árnyékában készülhettek a Rába-parti kosarasok a szombati folytatásra.

Az Oroszlány elleni derbi elvesztése bizonyára nagy szívfájdalom a körmendiek számára, ugyanakkor erőt is meríthetnek belőle és vághatnak neki az újabb feladatnak. Nem lesz könnyű találkozó a szombati, amelyet a Zalakerámia ZTE ellen vívnak Ferencz Csabáék. A szomszédvári rangadó mindig tartogat meglepetést, akkor is, ha a tabellán elfoglalt helyezés nem ezt mutatja.

Ráaásul mindkét gárda nagy célokkal vágott neki az idei pontvadászatnak és egy rossz szezonkezdés megnehezítheti ezen tervek megvalósítását. Egy biztos: a körmendi csarnokba nem győzni járnak a riválisok és ebben bízhatnak a szurkolók is. Cakarunék pedig bizonyára mindent megtesznek az első győzelem megszerzéséért.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK
2022. október 8. szombat – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!