A csakfoci.hu információi szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségéhez fordult az NB II-es bizottság, amely a meccsek délutáni, legfeljebb 15 órás kezdését, valamint a vb alatt a szombati játéknapok lehetőségét kéri.

Az NB II-es Bizottság javaslatot nyújtott be az MLSZ elnökségének annak érdekében, hogy engedélyezzék a mérkőzések kezdési időpontjainak megváltoztatását. Az NB II-es sportszervezetek ettől az intézkedéstől jelentős költségcsökkenést várnak – erről már az m4sport.hu írt.

A javaslat szerint a Merkantil Bank Liga NB II-es mérkőzések kezdési időpontja nagy részben 13 óra lenne, de legfeljebb 15 óra lehetne, ezzel kívánnák csökkenteni a villanyvilágítás használatát.

A bizottság az NB II-es sportszervezetek egységes összefogása alapján tett javaslatot az intézkedésre a rezsiköltségek csökkentése érdekében, a javaslatot pedig minden klub támogatta.

További egyeztetések is zajlanak az energiaválság átvészelésének érdekében: a bizottság arra is kéri az MLSZ-t, hogy a közelgő téli világbajnokság alatt, amikor az NB I szünetel, engedélyezze a csapatoknak a szombati mérkőzés megrendezéseket is.

A Merkantil Bank Liga utolsó 2022-es játéknapja december 11., majd a téli szünetet követően január 29-én indul újra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!