Remekül kezdett a Győr, amely mind védekezésben, mind támadásban kemény feladat elé állította a Buducsnosztot, amely megpróbált változatos támadásokat vezetni, de második góljára közel 15 percet kellett várni, miközben a Rába-partiak a kapuban remeklő Silje Solberg védéseiből számos gyors támadást vezettek, és 8–2-re elhúztak.

A félidő második felében a montenegrói rivális próbált zárkózni, de a Győr négynél közelebb nem engedte, és Yvette Broch utolsó pillanatokban szerzett indításgólja után 15–9-es hazai előnnyel fordultak a felek.

A második félidőben állva hagyta ellenfelét a Győr, a 37. percben már tíz góllal vezetett. A különbség tovább hízott, mert amíg a montenegróiak támadásban nehezen találták a rést, sok hibát is elkövettek, amikből a Rába-partiak rendre gyors támadásokat vezettek, és könnyű gólokat szereztek.

A Győr végig keményen védekezett, és a labdaszerzéseknek köszönhetően sok lerohanásgólt is szerzett, így megérdemelten nyert 32–19-re.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–BUDUCSNOSZT BEMAX PODGORICA (montenegrói) 32–19 (15–9)
Győr, 3379 néző. V: Backovic, Palackovic (szlovének)

GYŐR: SILJE SOLBERG – Faluvégi Dorottya 1, Rju Un Hi 1, S. OFTEDAL 4, BLOHM 5, ANNE M. HANSEN 4, Fodor Cs. 2. Csere: Sandra Toft (kapus), Broch 2, V. KRISTIANSEN 6 (4), Nze Minko 2, Győri-Lukács 2, Satzl Nadine, Gross 3 (2). Edző: Ambros Martín

PODGORICA: ATTINGRÉ – N. Bulatovics 2, Kepics, Pletikoszics 1, Godec 1, Rajcsevics 1, PAVICSEVICS 5. Csere: J. Kadovics (kapus). A. Popovics, Dzsaferovics 4, AGOVICS 5 (1), Csorovics, Cardoso De Castro. Edző: Pojana Popovics
Az eredmény alakulása. 10. perc: 6–1. 15. p.: 8–2. 21. p.: 9–5. 25. p.: 11–6. 37. p.: 21–11. 42. p.: 24–12. 51. p.: 30–14. 56. p.: 32–16
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG
Ambros Martín: – Nem volt könnyű a Buducsnoszt ellen játszani, mert fiatal, küzdőképes csapat amelyik hatvan percig nem adja meg magát. Ezúttal nem csak a két kulcsjátékosukat tudtuk kikapcsolni, hanem játékosaink egymást szívvel segítve, és kiváló kapusteljesítményekkel sikerült ezt a szép győzelmet megszerezni.
Bojana Popovics: – Nem találtuk meg az ellenszert a Győr játékára, és minden hibáért góllal bűnhődtünk. Fiatal csapatunk még nem tudja ezeket a hibákat elviselni, de remélhetően játékosaink tanultak belőle, és a visszavágón már ennek birtokában jobban állunk majd helyt.

XXX

Kiütéses sikert aratva szerezte meg idei harmadik győzelmét a női kézilabda Bajnokok Ligájában az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely a cseh DHK Baník Most otthonában klubtörténeti rekordot döntött, és 46 gólt szerezve nyert 19 góllal.

Hamar lerendezte az A-csoport utolsó helyén szerénykedő cseh DHK Baník Most elleni mérkőzését az FTC, amely már a harmadik percben 5–1-re vezetett, a kezdeti lendületét pedig a hazaiak időkérése sem törte meg. Elek Gábor együttese pedig hatékony védekezéséből számos lerohanásgólt szerezve már a szünetre eldöntötte a lényegi kérdéseket, hiszen 26–11-re vezetett.

A második félidőben kissé alábbhagyott az FTC lendülete is, de ez annak volt köszönhető elsősorban, hogy a csehek is pontosan tudták, ezúttal nem terem nekik babér. Az FTC még takaréklángon is sorra lőtte a gólokat, miközben gyakran Janurik Kingára sem volt szükség a kapuban, mert a hazaiak lövései kevésszer jutottak el odáig.

A hajrában bár a hazaiaktól Charlotte Cholevová alaposan megszórta magát és nyolcszor is bevette az FTC kapuját, de a vendégek sikere egy percig sem forgott veszélyben és klubtörténeti csúcsot döntve, 46 gólt szerezve győzték le 19 góllal a Baník Mostot.

KÉZILABDA NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR – 6. FORDULÓ, A-CSOPORT
DHK Baník Most (cseh)–FTC-Rail Cargo Hungaria 27–46 (11–26)
Chomutov, 680 néző. V: Mata, Lopez (spanyolok).

BANIK MOST: Müllnerová – Eksteinová 1, Mikuláslová, Holanová, CHOLELOVÁ 7 (1), Somionka 3, MIKULCIK 5. Csere: Janssen 1 (kapus), Kostelná 2 (1), Sutranová 1, Spone 3, Andrisková 2, Strisková 2, Poláková, Kroftová, Pokorná. Edző: Adrian Struzik

FTC: JANURIK – Kovács Anett 5, KLUJBER 11 (5), LEKICS 5, Edwige, Bölk 4, Márton G. 4. Csere: Sass (kapus), Tomori, KUKELY 4, Szucsánszki 1, Cvijics 3, Kisfaludy 1, Hársfalvi 4, Malestein 4. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–5. 9. p.: 3–10. 17. p.: 8–16. 26. p.: 9–23. 40. p.: 15–31. 47. p.: 16–36. 53. p.: 19–40. 58. p.: 25–45. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5

MESTERMÉRLEG

Elek Gábor: – Örülök a nagy különbségű győzelemnek. Tisztában voltunk vele, hogy futós mérkőzés lesz, ezért nagyon sokat kellett cserélni. Ez ötven percig jól működött, de az utolsó tíz percet kicsit „elünnepelgettük”. Elégedett vagyok, örülök a sok lőtt gólnak.
Radek Madera: – Gratulálok az FTC-nek, tudtuk, hogy erős ellenfél lesz, erős bajnokságban edződik. Próbáltuk megkeresni a gyenge pontjaikat és amennyire lehet, megakadályozni őket, hogy az erősségeiket érvényesíthessék. Nem vagyok elégedett a végeredménnyel, de a második félidővel igen, mert jól játszottunk, védekezésben, kapuban jól teljesítettünk, és sok lerohanást tudtunk végigvinni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!