Egy győzelem és két vereség állt az Egis Körmend neve mögött a szombati játéknapot megelőzően a férfi NB I-es bajnokság idei kiírásában. Ráadásul a sorsolás sem túlságosan kedvező a vasi piros-feketék számára, hiszen az Oroszlány, a Zalaegerszeg és a Kecskemét ellen is alaposan fel volt adva a lecke Ferenczékenk. Az ötödik játéknapon pedig a nyáron alaposan megerősített Alba Fehérvár látogatott Vas megyébe.

Vissazfogodtan kezdte a házigazda a rangadót, hiszen bár az első dobást a vendégek hagyták ki, ezt követően egy 0-6-os rohanással alapozta meg a Fejér megyei alakulat a hangulatot. Egy időkérés majd a cserékkel új színt kapott a körmendi kosárcsapat és sikerült a játékrész derekára kiegyenlíteni. Ugyanakkor intő jel volt Cakarunék számára, hogy rendkívül pontatlanul dobtak mezőnyből.

Az első negyed végére így ismét lépéselőnybe kerültek a vendégek és az ifjú Kemp pontjaira építve 19-13 állt az eredményjelzőn. Hasonlóan indult a második felvonás hazai szempontból, hiszen továbbra is csak kereste önmagát a Körmend, a pontatlan dobások miatt gyorsan tíz pont fölé nőtt a csapatok közti különbség. A vasi klubra jellemző jó védekezésnek sem volt ezúttal nyoma.

Nem véletlen, hogy Constantinides mester igyekeztem gyakran rotálni játékosait, abban a reményben, hogy sikerül megtörni a gyenge sorozatot. A szünetben nagy fejmosást kaphattak a vasi kosarasok, mert újult erővel estek az Albának. A védekezés mellett támadásban is új és pontosabb arcát mutatta a házigazda. Így a negyed végére nemcsak megnyerte a játékrészt, de jókora hátrányából is sikerült lefaragnia.

Az utolsó felvonás hatalmas csatát hozott. A védekezések közti különbség döntött a hajrában. Bár az Alba Fehérvár nagyot küzdött, de nem maradt elég tűzereje a végére. Ráadásul a kritikus pillanatokban rossz döntéseket hoztak a vendég  játékosok. Ezzel szemben a Körmendnak a bajnokságot tekintve a legjobb második félidejét produkálva nyerte meg a találkozót.

Egis Körmend – Alba Fehérvár 86-83 (13-19, 14-24, 25-16, 34-24)

Körmend: Chambers 12/3, Kiss M. -, Mitchell 6, Moore 29/18, Cakarun -.
Csere: Parrish 5/3, Ferencz 14/9, Durázi 6, Omenaka 14, Takács -,
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!