A megszokottól eltérő módon ezúttal az állami ünnep miatt szombaton rendezték meg a Merkantil Bank Liga 13. fordulóját. A Szombathelyi Haladás a szerda esti kupából való kiesését követően szerette volna sikeres bajnoki menetelését folytatni. Ugyanis a gyenge szezonkezdés és edzőcserét követően a vasi gárda a legutóbbi három NB II-es találkozóját megnyerte.

A Szentlőrinc viszont hasonlóan Michal Hipp együtteséhez felszállóágban volt, így jó kis csatára volt kilátás szombat kora délután. Jó pár vasi szurkoló a helyszínen buzdította kedvenceit, akik próbálták aktívan kezdeni a találkozót. Ugyanakkor a semmiből megszerezte a vezetést a házigazda. Egy labdavesztést követően baloldon tört be egy támadó a büntetőterületre, SImut buktatta, tizenegyest ítélt a játékvezető.

Rétyi magabiztosan állt a labda mögé és Verpeczet elfektetve az ellentétes sarokba lőtt. A korai gól alaposan megfogta a Haladást és jó pár perc kellett, mire újra támadólag tudtak fellépni. Ugyanakkor a kockáztatás miatt nagyon éltek a szentlőrinci szélsők, akik kontrákkal próbáltak rendre zavart okozni a vasi védelemben. Ez többször sikerült is és Verpecznek bravúrra volt szüksége.

A szombathelyiek bár jól építették akcióikat, de az utolsó passz vagy a befejezés mindig hibádzott. A legnagyobb egyenlítési lehetőség Borvető nevéhez fűződik: Rácz szabadrúgását Csató készítette le, de a támadó fölé fejelt nagy helyzetben. A szünetben Hipp mester próbált rendet tenni a fejekben, mégis az első védést a második félidőben Verpecznek kellett bemutatni.

Az 54. percben Cserniket buktatták 22 méterre a hazai kaputól, de Simut pontrúgását látványos vetődéssel Prokop hárította. Két perccel később Mervó növelte majdnem kettőre a különbséget, de Németh Milánról a kapu mellé pattant a labda. Hiába volt lépéskényszerben a Haladás, nem sikerült áttenni a játékot a hazai térfélre, így Michal Hipp cserékkel próbálta felrázni a Halit.

Majd jött az újabb pofon, mert a 69. percben ismét egy védelmi megingás lett a szombathelyiek veszte. Csernik hiába szerzett labdát, egyből eladta és a középen érkezett Németh köszönte a lehetőséget, igazított a játékszeren, majd 23 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Egyre elkeseredettebb volt a vendég alakulat, amely az ellenfél térfelének közepén szinte mindig elakadt.

A pontatlanságot pedig azonnal próbálta büntetni a házigazda: szellőléptű csatáraik rendre megiramodtak. Lencse a 80. percben nyolc méterről lőtt az égbe, ezzel a maradék puskaport is elfüstölte a zöld-fehér alakulat. Ezúttal meglehetősen szürkén játszott a Szombathelyi Haladás és a szentlőrinci kapura csak elvétve tudtak nyomást helyezni. Ezzel szemben a hazaiak tetszetős és eredményes futballal tartották otthon a három pontot.

Szentlőrinc – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csilus T., Csernik K. (Hursán Gy.), Rácz B. (Nyíri V.), Derekas Z., Doktorics Á. (Molnár R.) – Borvető Á. (Lencse L.)
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Rétyi (büntetőből – 6′), Németh E. (69′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!