Hétfő óta a törökországi Belekben edzőtáborozik a Gera Zoltán vezette U21-es mgyar labdarúgó-válogatott – a keretbe először kapott meghívót a zöld-fehérek jobb oldali védője, Simut Mario Lucas.

A magyar együttes két felkészülési-mérkőzést is vív Belekben és az elsőt már le is játszotta, Azerbajdzsán ellen 3-0-ra nyertek a magyarok.

Azerbajdzsán-Magyarország 0-3 (0-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián – Szabó Alex (Szabó Bálint, 84.), Balogh Botond, Debreceni Ákos (Alaxai Áron, 84.) – Simut Mario (Bényei Ágoston, 76.), Kata Mihály (Vitális Milán, 76.), Kosznovszky Márk (Bocskay Bertalan, 84.), Komáromi György (Benczenleitner Barna, 76.) – Katona Bálint (Kocsis Dominik, 62.), Németh Dániel (Szalay Szabolcs, 62.), Vancsa Zalán (Kovács Mátyás, 62.).

A gólokat Németh D. (11-esből), Kovács M. és Vitális szerezte.

– Jól kezdtünk a mérkőzést, látszott, hogy a játékosok élvezik a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, de ekkor az utolsó passzok még nem voltak igazán jók, nem érkeztünk jól a beadásokra, ezért elmaradt a gól. Tetszett viszont már ekkor is a játék felépítése, ahogyan kihoztuk a labdákat, és eljutottunk az ellenfél tizenhatosáig. A fordulás után is nagy elánnal játszottunk, sikerült hamar gólt szereznünk, ami felszabadulttá tette a csapatot. Helyzeteket alakítottunk ki, gólokat szereztünk, és végül teljesen megérdemelten győztünk. Örülök, hogy új játékosokat is kipróbálhattunk, és sikerült tovább építeni a csapatunkat – értékelt a lefújás után Gera Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Simut Márióék legközelebb vasárnap Dánia ellen lépnek pályára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!