A magyar kosárlabda válogatott programja miatt hosszabb szünetet kaptak az élvonalbeli együttesek. A legutóbbi bajnoki mérkőzést három héttel ezelőtt rendezték, mégsem lehet mondani, hogy unalmasan teltek volna az elmúlt napok az Egis Körmend együttesénél. A Budapest Honvéd felett aratott sikert követően az Europe Cup kiírásában szerepelt a vasi gárda.

Ezt követően pedig hasznosan töltötték az időt a játékosok valamint a szakmai stáb. Antonis Constantinides tanítványai edzésekkel próbált hangolódni az újabb feladatra, amely nem ígérkezik könnyűnek. A Férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság 7. fordulójában a Kometa Kaposvári KK lesz Ferencz Csabáék ellenfele, amely vasi riválisához hasonlóan hullámzó teljesítményre képes.

A játékosállományt illetően tehetséges fiatalok, rutinos, tapasztalt kosarasok mellett légiósok alkotják a keretet. Ismerős arcokból sincs hiány, elég csak Csorvári Milánt említeni, aki sok csatát élt meg körmendi mezben is. A Kaposvár együttese azért is nevezhető kétarcúnak, mert valóban képes bármely riválisát legyőzni, független az ellenfél kvalitásaitól.

Erre kiváló példa, hogy sikerrel győzték le idegenben a Falco együttesét 84-79-re valamint 87-85-re a jókora erősítésen átesett Atomerőmű gárdáját is. Ugyanakkor vereséget szenvedtek a Zalaegerszegtől és nagyon sima összecsapáson az OSE-Lions is lelépte a somogyiakat. Adódik tehát a kérdés: vajon melyik arcát láthatja a körmendi közönség a szombat esti derbin?

Egis Körmend – Kometa Kaposvári KK
2022. november 19. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!