Sérülések, egyéb elfoglaltságok miatt ezúttal a vártnál nehezebb feladat várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasaira. Az elmúlt hetek során remek teljesítménnyel kirukkoló vasi alakulat Sopronba látogatott hétfő este. A SMAFC elleni MEFOB mérkőzésen a vendégek voltak a találkozó esélyesei, azonban nem ígérkezett könnyű feladatnak a győzelem megszerzése.

Már csak azért sem, mert a 6-7 rutinos kosarasra épülő magból csak két meghatározó játékos maradt, őket fiatalokkal kellett kiegészítenie Szabó László vezetőedzőnek. Ettől függetlenül nem vallottak szégyent és nagyon kiegyensúlyozott teljesítménnyel könnyed sikert arattak idegenben is a szombathelyi lányok. A feladobás után a hazaiak akarata érvényesült inkább.

Ezt leginkább a szokatlan szerkezettel lehetett magyarázni és nem is idegeskedett a vasi klub trénere. Inkább a játékosok rotálásával és a védekezés megszilárdításával próbált segíteni tanítványainak Szabó László. Ez sikerült is a második negyed derekán. Püspöki és Mezősi ponterős játéka mellett a saját palánkja alatt is hatékonyabbá vált a SzoESE.

A nagyszünet után ismét a soproni lányok próbálták átvenni a kezdeményezést, ekkor még forró volt a pite. Ekkor jött Kardos, aki átsegítette a vendégeket a holtponton. Az utolsó felvonásra elfáradt a házigazda, amely komplett kerettel állt ki, így még inkább dicséretet érdemel a megfiatalított SzoESE, amely becsületes küzdelmet követően aratott megérdemelt győzelmet.

Soproni Egyetem SMAFC – SzoESE 58-83 (17-15, 12-24, 22-17, 7-27)

SzoESE: Mezősi A. 27/12, Kardos K. 21, Hegyi S. 4, Horváth K. 6, Püspöki L. 19/6.
Csere: Nemény F. 6, Farkas Zs. -, Lacó F. -.
Vezetőedző: Szabó László

A SMAFC legeredményesebb játékosa: Karácsony T. 19/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!