Igazán elégedettek lehetnek a szombathelyi futsal szurkolók. A Haladás VSE alig egy évtizede életre hívott szakosztálya gyorsan az élvonal meghatározó szereplőjévé vált. Az utóbbi években pedig kétségtelen, hogy az ország egyik legjobb csapatává vált. A fényes eredmények sora pedig azt igazolja, hogy nagyon jó munka zajlik a vasi vármegyeszékhelyen.

Ennek megkoronázása a 2022-es év volt, hiszen nemcsak a bajnoki aranyérmet és a kupa elsőséget sikerült besöpörnie a szombathelyieknek, hanem történelmi szerepléssel vérték be magukat Európa színterére. A Bajnokok Ligájában ugyanis az elitkörbe jutott a zöld-fehér klub, végül a nyolc legjobb együttes között fejezte be a küzdelmeket a szurkolók legnagyobb örömére.

Ezt a teljesítményt nehéz volt megismételni, de nem volt lehetetlen. A BL 2022/2022-as kiírásában egy hajszálon múlt a továbbjutás az erősebbik A-ágú csoportból. Ugyanakkor a bajnoki szereplést kissé visszafogottan kezdte a Haladás és a sorozatterhelés valamint a több hadszíntéren való helytállás nehezítette a feladatukat. A tél kezdetére viszont összeállt a csapat.

Egymás után gyűjtötte be győzelmeit a vasi klub, amely szemptember 9-e óta veretlen. Döntetlenre is csak egyszer futott a vendégek erejéből, de az is november 12-én történt, azóta hét bajnokit zsinórban nyert a Haladás. Ráadásul a 2023-as évet is győzelemmel kezdték Hajmási Milánék. A Tihany FC elleni Magyar Kupa meccset 8-1-re húzták be és jutott a vasi klub a következő körbe.

A bajnoki alapszakaszból még öt forduló van hátra és jöhet a rájátszás, amelyben már minden találkozó kiemelt fontosságú. Ráadásul a szombathelyi csapat a kupa kiírást is szeretné megnyerni, így kettős terhelés vár tavasszal a Haladás játékosaira. Nem véletlen, hogy Juanra Calvo vezetőedző rendszeresen forgatja játékosait valamennyi találkozón.

Egyrészt a sérülésveszély csillapítására, másrészt valamennyi futsalos bizonyíthasson éles mérkőzésen. Ugyanakkor Dávid Richárd eligazolása lehetőséget adhat újabb tehetséges fiatal bemutatkozására is a felnőttek között. Már csak az a kérdés, hogy sikerülhet-e két fronton is megismételni a 2022-es eredményességet: kupa és bajnoki aranyérmet szerezhet a Haladás?!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!