Vasárnap ismét pályára lépett a Szombathelyi Haladás. A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában Soroksárra látogatott a vasi zöld-fehér alakulat, amely a tabellán elfoglalt helyezés alapján rangadónak minősült. A két együttes ugyanis a középmezőny éléhez tartozott, nagy kérdés volt, hogy mire mennek egymással a csapatok. Mindkét együttes döntetlent játszott az előző játéknapon.

A tapogatózó perceket követően a hazaiak akarata érvényesült inkább. Jól zárták le a széleket a soroksári védők, az ellenakciók pedig rendre komolyabb veszélyt rejtettek. A 18. percben is már csak üggyel-bajjal tudtak felszabadítani a védők. Néhány pillanattal később pedig derült égből érkezett a villámcsapás: büntetőhöz jutott a Pest vármegyei gárda.

Egy sarokrúgásra startolt rá Németh Milán, aki a kezével ütött a labdába, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. Lovrencsics állt a labda mögé és nem hibázott. A folytatásban sem változott a játék képe, a szombathelyiek szenvedtek, nehezen és lassan építették támadásaikat, ellenben a soroksári oldalon könnyen, gyorsan jutottak el a vasi kapu előterébe.

A 37. percben Bosnjak mentett kritikus pillanatban, de a földön maradt a védő. Az akció viszont nem állt meg, a játékszer Redzic elé került, aki könnyen hámozta át magát a hátvédsoron, még Verpecz kapust is elfektette és lőtt a hálóba. A szünetig jól kontrollálta a mérkőzést a Soroksár, a vendég szurkolók reményekdtek egy nagy fordulatban és sokkal jobb második félidőben.

Némiképp aktivizálta magát a Haladás támadósora a térfélcserét követően, bár ehhez Hipp mesternek több cserét kellett meghúznia. Kovácsnak jóval több dolga volt ekkor, de nem sikerült bevennie a kaput Molnárnak, Horváthnak és a csereként pályára lépő Borvetőnek sem. Ráadásul egy kontra végén Lovrencsics ismét betalált, amivel eldöntötte a találkozó sorsát.

Br a hajrában büntetőhöz jutott a vasi alakulat is, Rácz tizenegyesét is megfogta Kovács kapus. Hogy önfeledt legyen a hazai szimpatizánsok örömre, arról Lovrencsics gondoskodott. A soroksári játékmester mesterhármast jegyzett az összecsapáson, beállítva ezzel a 4-0-ás végeredményt. Ezúttal minden tekintetben betlizett a vasi gárda a vasi szurkolók legnagyobb bánatára.

Soroksár SC – Szombathelyi Haladás 4-0 (2-0)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csonka B., Németh M., Bosnjak P. (Zvekanov) – Csilus T. (Horváth R.), Rácz B., Derekas Z., Csernik K. (Tóth M.), Nyíri V. (Doktorics Á.) – Molnár R. (Borvető Á.)
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Lovrencsics B. (tizenegyesből – 20′, 73′, 88′), Redzic (37′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!