2022-ben kiderült, nincs olyan körülmény, amivel Magyar János ne tudna megbirkózni. A többszörös bajnok forma autó versenyző az előző szezonban a Hungaroring, a Red Bull Ring, a Slovakia Ring és Brno mellett a nagy múltú monzai pályán is versenyezhetett. Az olasz aszfaltcsíkon le is tette a névjegyét, a 42 fős mezőny elejében zárta mind a két futamot. „Nagyon jó gyors pálya, teljesen máshogy kell vezetni rajta és beállítani az autót, nem használunk nagy leszorítóerőt. Én azt mondom, hogy vissza  fogunk még térni arra a pályára” – nyilatkozta a hétvégéről az őrbottyáni pilóta.

Az olasz pálya nem tartozott az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság naptárába és hiába először vett részt versenyen azon a pályán már az első méterektől meghatározó tagja volt a mezőnynek.

Az egész szezont figyelembe véve a bajnok a Red Bull Ringi hétvégét választotta, amikor a kedvencekről kérdeztük. Kiemelte, a Red Bull Ring mindig is közel állt hozzá, egy nagyon jó pálya az osztrák verseny helyszíne. „Nagyon jókat csatáztam, nekem a tavalyi szezonból is az a hétvége a kedvenc” – összegezte mosolyogva.

Magyar Jánostól már megszokhattuk a hihetetlen tetteket, de a Slovakia Ringen mutatott hétvégéje mindenkit meglepett. Az első versenyen az első helyért ment, amikor technikai hiba miatt fel kellett adnia a futamot. Azonban ez sem törte meg és a vasárnapi versenyen magabiztos és határozott győzelmet aratott, amiért két előzést is végre kellett hajtania.

A szezon utolsó versenyhétvégéjét Csehországban, Brnoban rendezték. Az első futamon egy technikai hiba nehezítette a dolgát, ami a másnapi időmérőre is kihatott, így az utolsó sorból várhatta a hétvége és a szezon utolsó rajtját. A verseny alatt végül tíz pozíciót is javított.

Az őrbottyáni pilóta összességében pozitívan értékelte a 2022-es szezont, amiben újra bebizonyította, hogy a mezőny egyik, hanem a legjobb versenyzője.

A tavalyi évben nyújtott formáját 2023-ra is szeretné átmenteni és a tőle megszokott profizmussal tervezi az idei szezont is, ami április utolsó hétvégéjén kezdődik a Hungaroringen, majd a Red Bull Ring, a Slovakia Ring és Brno következik. Ám az elmúlt évekhez hasonlóan idén is várhatunk az FIA Közép Európai-Zóna Bajnokság futamain kívüli helyszínt is, de ezek kilétéről később.

Mint mindig Magyar János 2023-ban is minden versenyen a lehető legjobb formáját szeretné nyújtani. Természetesen szeretne bajnok lenni, de a legnagyobb cél az eddigi eredményeit újra és újra megjavítani.

 

Az őrbottyáni pilóta többször is megmutatta már, ha a „fogadóirodák” nem is az ő győzelmét jósolják, ő akkor is bebizonyítja, hogy a lehetetlen lehetséges.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!