Nem mondható, hogy az Egis Körmend együttesének könnyű napjai voltak. Már csak azért sem, mert a szezon közepén elszenvedett vereségek és az NB I-es kosárlabda-bajnokság csapatainak körbeverése miatt, kérdéses, hogy mely alakulat lesz ott a legjobb nyolc között. A vasi piros-feketéknek a sorsolása pedig talán a legnehezebb volt a riválisokhoz képest.

A Szolnok ellen nem játszott rosszul a körmendi csapat, de a gyenge triplázás és vissazfogott védekezés megpecsételte Ferenczék sorsát. A legutóbbi fordulóban viszont hihetetlen második félidőt bemutatva 21 pontról fordított Kocsis Tamás együttese a címvédő Falco otthonában. Ez a fontos siker pedig még sokat érhet a végelszámolásnál.

Ugyanakkor a győzelem csak akkor számít, amennyiben sikerül bebiztosítani helyét a Rába-parti alakulatnak a legjobb nyolc között. Ehhez pedig az alapszakasz zárófordulójában a hazai közönség támogatását is igénybe veheti, hiszen a Somogyi Béla utcai csarnokban lép pályára. Az ellenfél pedig az Atomerőmű csapata lesz, amely szintén nem dőlhet hátra.

A sors furcsa szeszélye folytán az ötödik Sopron és a kilencedik helyen álló DEAC is pályázik a playoff helyekre. Ráadásul a Körmend és a Paks mutatója szinte azonos – 14 győzelem és 11 vereség. A kosárarány mellett az ASE mellett szól, hogy decemberben, fordulatos csata végén 88-84-re legyőzte vasi riválisát. Ezzel szemben a Körmend most vissza is vághat és biztosíthatja helyét a felsőházban…

Egis Körmend – Atomerőmű SE
2023. április 1. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!