A Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa-döntőjét követően sincs megállás a honi pontvadászatban. Alig néhány óra pihenő jutott az érintett csapatoknak, hogy regenerálódjanak a rájátszás kezdetére. Szerda este ugyanis elstartol a playoff is, ahol minden mérkőzés kulcsfontosságú lehet. Az Egis Körmend együttese nem jutott a legjobb nyolc közé a magyar Kupában, így pihentebben készülhetett a szerda esti első felvonásra.

Kocsis Tamás vezette szakmai stáb lehetőséget kapott, hogy az alapszakasz során elkövetett megingásokat kijavítják és áthidalják. Erre nagy szükség is lesz, hiszen az alapszakasz utolsó körében tudta biztosítani helyét a Rába-parti alakulat a legjobb nyolc között. Ráadásul azzal a Szolnokkal került össze, amelyik az egyik legnagyobb riválisa. Az alapszakasz során nem sikerült az idegenbeli bravúr, amelyre mindenképpen szükség lesz, amennyiben szeretnének tovább lépni Ferenc Csabáék.

Ezzel szemben a Szolnok kedvezőbb helyzetből várhatja a párharcot. Hazai pályán ugyanis nagyon impozáns mutatóval rendelkezik az Olajbányász. Ráadásul a magyar kupában Sopron ellenében elszenvedett pofon még motiváltabbá teszi a Tisza-parti együttest. Szerda este eldől, hogy melyik csapat kezdi jobban a rájátszást, és ezzel együtt tesz egy nagyobb lépést a továbbjutás felé.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 

2023. április 12. (szerda) – 18:00

Szolnok, Tiszaligeti városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!