Az Egis Körmend huszáros hajrát vágva sikerült megszereznie az NB I-es bajnokság alapszakaszának végén a hetedik helyet. Ennek köszönhetően a másodikként befutó Szolnoki Olajbányásszal került szembe, amely az idei kiírásban mumusa volt a vasi gárdának. A Tisza-partiak elég erős kerettel rendelkeztek ahhoz, hogy idegenben is fontos győzelmeket arasson.

A playoff első felvonását pedig saját közönsége előtt nyerte meg, amelyet az eredményes védekezésre és hatékony támadójátékra épített. A 89-76-os szolnoki sikerrel véget érő derbi után Körmenden is egymásnak feszültek a csapatok. A szombat esti találkozón viszont a vasi piros-feketék akarata érvényesült és néhány extrateljesítménynek köszönhetően 91-71-re diadalmaskodtak Kocsis Tamás tanítványai.

Kedden este viszont újabb fejezet kezdődik – mindkét gárda számára más-más motivációs indíttatásból. Nyilván, amelyik csapat nyeri ezt a találkozót, egyetlen sikertől lesz a továbbjutástól. Ugyanakkor a Szolnok megtapasztalhatta, hogy a Körmend nem adja olcsón a bőrét ésnem szeretne kellemetlen estét szerezni saját közönségének. Ezzel szemben Ferenczéket pont ez motiválhatja.

Ugyanis amennyiben az Egis Körmend szeretné ezt a párharcot megnyerni, idegenben mindenképpen győznie kell az egyik mérkőzésen. Miért ne pont a kedd esti összecsapás legyen ez az alkalom?! Ehhez viszont a szombat este bemutatott kiváló védekezés és lepattanózásra lesz szükség, hogy minél kevesebb dobott ponton tartsák a Szolnok csapatát…

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend
2023. április 18. – 18:00
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!