A Vas megyei I. osztály 25. fordulója előtt a felek teljesen azonos mutatókkal álltak az első osztály élén, 24 győzelemmel, 1-1 döntetlennel és szintén 1-1 vereséggel, mindkét együttes 84 gólt lőtt és 13-at kapott, pontokból pedig 67-et szereztek meg. Egyetlen mutatóban azonban jobban állt a Haladás, méghozzá a bajnokság végén azonos pontszámnál rangsoroló egymás elleni eredményben, hiszen a két csapat őszi mérkőzését 2:0-ra megnyerték a zöld-fehérek. Október 15-én Ferencz Zoltán és Szenczi Bence lőtte a HVSE két gólját.

Az előzményekhez tartozott, hogy a HVSE még az első fordulóban a Celldömölk ellen vesztett pontokat, a CVSE otthonában ikszeltek, aztán március 25-én a Rábapatyi KSK győzött 2-0-ra a Kondics úti pályán. Ugyanakkor Hegyi László csapata a legutóbbi fordulóig, a HVSE elleni vereséget követően nem vesztett pontot, aztán jött a Vép elleni, hazai 2-2-es döntetlen.

Ezek után fantasztikus tavaszias időjárás, 20 fok, gyenge szél, kiváló futballpálya és mintegy kétezer vasi drukker fogadta a szombathelyi derbi résztvevőit szombat délután a Haladás Sportkomplexumban. Képviseltette magát az utánpótlás, rengeteg fiatal lurkó és persze a szombathelyi focit szerető sportbarát és fociszerelmes látogatott ki a Rohonci útra, ahol a vendéglátó csapatnak köszönhetően a belépés ingyenes volt.

A meccs elején, a második szabadrúgás után, a 9.percben a hazai kapus kiütötte a labdát, amiért többen is ugrottak. A Király játékosai kezezést reklamáltak, de Boda továbbot intett, a játék mehetett tovább.

Jobban kezdett a Haladás, aztán egy rövidzárlat után mégis a Király SE szerzett vezetést.

28′ – Halmosi Péter kapott kiváló labdát vígh Patriktól, hagyta maga előtt lepattani, aztán kilőtte a hosszú sarkot. A remekbe szabott Cucu-találat után 0-1 állt az eredményjelzőn.

Nem sokáig örülhetett a vezetésnek Hegyi László csapata.

36′ – Tóth Bence beadása után Szenczi Bence fejesét még védte, illetve a felső lécre ütötte a Király hálóőre, de a kipattanóra kiválóan érkezett Péter Ábrahám és szemfüles gólt szerzett, 1-2.

Az első félidő hátralévő része és a második játékrész is kiegyenlítet erők küzdelmét hozta, bár a hazaiak játékában több veszélyt fedezhettünk fel. Aztán egy újabb lecsorgó labda megpecsételte a vendégek sorsát.

75′ – Szenczi beadása után megint lepattant egy labda a vendég védőkről, Péter Ábrahám újfent jókor volt jó helyen, Horváth kapus nem háríthatott, 2-1.

A hátralévő percekben igyekezett mindent megtenni az egyenlítésért a Király SE, a hazaiak pedig cserékkel töredezték a folyamatos játékot, a kapuk azonban már nem kerültek veszélybe.

Miután Boda játékvezető lefújta a meccset, hatalmas fieszta vette kezdetét, a Hali joggal örült, hiszen oda-vissza legyőzte legfőbb riválisát, és újra élre állt, előnye 3 pont a Király előtt.

 

A győztes csapat edzője, Szenczi Imre kiemelte, hogy mindkét csapat tud ennél jobban is játszani, de az izgalmas meccsen aratott fontos győzelem nagyon értékes 3 pontot ér.

A Király SE trénere, Hegyi László szerint a Király SE nem adja fel, meg akarja nyerni a hátralévő 5 meccset.

És akkor fussuk át a jegyzőkönyvet is!

Szombathelyi Haladás VSE – Király SE 2-1 (1-1)

Szombathely, Szombathelyi Haladás Sportkomplexum (Haladás Stadion)

 

megyei I-es labdarúgó-mérkőzés

vezette: Boda György (Nagy Barnabás, Erős Botond)

HVSE: Horváth – Buzás (Simon 46.) (Sály 94.), Kovács, Pap, Szenczi (Iván 91.), Tóth, Péter (Hende 87.), Szőts, Varga, Tarján, Tóth Vezetőedző: Szenczi Imre

Király SE: Horváth – Takács, Kovács (Velekei 81.), Reseterits, Németh G., Kiss (Rózsás 23.), Halmosi, Csákvári (Fábián 65.), Potyi, Vigh, Schimmer Vezetőedző: Hegyi László.

Gólszerzők: Halmosi 29. ill. Péter 36. és 75.

A HVSE a 26. fordulóban Szentgotthárdra látogat, míg a Király SE a Répcelakot fogadja.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!