A legutóbbi hétvégén folytatódott a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját szervezésű és lebonyolítású erőpróbája. A Goldfisch Open eddigi két fordulóját követően már körvonalazódott, hogy idén is több versenyzőt érdemes lesz komolyan venni. Főleg úgy, hogy az egyéni és csapat országos bajnokik mellett ligafordulókat is bonyolítanak hétről-hétre.

Így történt ez a nyílt opent megelőző napon is, amikor Körmenden gyűlt össze a mezőny a regionális fordulóra. Az erőltetett menet miatt pedig a szombati versenyt kihagyták a Kámán-testvérek és több nagy név szintén távol maradt az erőpróbától. A beérkezett húsz nevezés viszont remek hangulatot ígért, a mérkőzések színvonala pedig ezúttal is kimagasló volt.

A csoportkörök után kevés versenyzőnek kellett tartani a korai búcsútól, ezt követően viszont nem remeghettek meg a kezek. A hazai színeket képviselő dartsosok jól állták a sarat. Az elődöntőbe Somogyi Róbert mellett Csóka András, Csóka Dániel és Dobos Dávid jutott be. Az erőviszonyok és nagyobb rutin az előbbi két versenyző mellett szólt és ezt érvényesíteni is tudták.

Somogyi Róbert viszont így is alaposan megizzadt fiatal riválisa ellen. Csóka Dániel ugyanis többször tudott újítani és csak az utolsó pillanatokban kényszerült fejet hajtani a 4-3-re végződött találkozón. A másik ágon szárnyalt Csóka András, akinek Dobos Dáviddal kellett összemérni tudását. A nagyobb rutin és a jobb forma végül az SZDCSE elnöke felé billentette a mérleg nyelvét (4-1).

A döntőben aztán borult minden papírforma, amit ilyenkor a szakértők alapul vehetnek. Bár Somogyi kiválóan célzott (89.02 átlag), Csóka (81.50) ezzel szemben jobban kiszállózott, ráadásul a kegyelemdöfést egy 107-es kiszállóval adta meg és 4-1-re megnyerte a finálét. Ezzel a sikerrel átvette a vezetést Csóka András, a második Varga Márton, a harmadik helyen pedig Csóka Dániel áll.

GoldFisch Open 3. forduló
Szombathely, Domus üzletház

1. Csóka András (SZDCSE)
2. Somogyi Róbert
3-3. Csóka Dániel és Dobos Dávid (mindkettő SZDCSE)

Összetett pontverseny:
1. Csóka András – 68 pont
2. Varga Márton – 60 pont
3. Csóka Dániel – 52 pont
4. Dobos Dávid – 40 pont
5. Somogyi Róbert – 36 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!