– Mesélnél a portálolvasóknak arról, hogy miként is kerültél oda betétfutamként az Európa Bajnokságra?
– Üdvözlöm a Portál olvasóit. A Nyirádi EB-re úgy sikerült eljutnunk, hogy a Promoter meghirdetett egy lehetőséget, hogy az STC-s autók részt vehetnek az EB betétfutamán, ahol persze ugyanúgy értékelnek minket. Ráadásul 2000 Euró volt a fődij. Ezen felbuzdulva és tudva, hogy az autónk méltó az EB részvételre úgy döntöttem kipróbálom magamat, és az új autót. Viszonyítási alapnak csak annyi, hogy az ötödik időt futottuk meg.

– VW Polo-val vettél részt. Mit is tudhatunk róla?
– Az autónk az teljesen új építés és kimagasló minőségbe lett megépítve. A teljesség igénye nélkül: Zomer motor, Sadev váltó, Reiger futómű, és Kulin Papa program, 275le, 274 Nm, 2.0l szívó motor. Jelenleg minimum súly velem együtt 1040 kg. Mindezt összeépítette Pápai Tamás, mesterszerelő.

– Miként is alakultak a napjaid a vasárnapi napig?
– Szombaton nagyon eseménydúsan telt a nap. Az első időmérőn volt egy kis csörte és kiforgattak a többiek. De be tudtam fejezni a futamot, és a szerviz gyorsan kijavította a
kocsit. A második időmérőn rajt cél győzelemmel zártunk. Innen automatikusan az következett, hogy a leggyorsabb három autóval kellett megküzdeni. Volt félelmem mert komoly ellenfelek vártak a rajtrácson. Bíztam magamban és a kocsiban. Ezt is rajt-cél győzelemmel zártuk ugyanúgy, mint a negyedik időmérőt. Akkor már a szemem előtt lebegett egy esetleges kategória győzelem.

– Vasárnap voltak a döntő futamok. Első helyen végeztél. öröm és boldogság. te is így érzed?
– És mint tudjuk vasárnap bejött a Kő Papír Olló, úgy ahogy szeretnénk. és megnyertem a döntőt. Felemelő érzés, pláne úgy hogy a Super 1.6-os döntős időt mentünk.

– Legközelebb hol láthatunk versenyezni?
– Legközelebb mi az ausztriai Greinbachba folytatjuk a csatározást a CEZ soron következő futamán. Nagyon népszerű a kategóriánk 13-14 autóból áll. Megpróbáljuk Roman Castorált
megelőzni!

Köszönöm a szurkolást! Hogy stílszerű legyek, Csak az RX! Támogatóimnak ezúton köszönöm a belémfektetett bizalmat!  

Meva Zrt., Danucem Zrt., Bobály Zrt., Forbild Kft., Kaputech ev,. Avers Kft., Big-Count Kft., Vango-Auqa Kft., Acél-Ép Kft., Poki-Bau Kft., Daru Unio Kft., Bró-Kreatív Kft., Heldtransport Kft., Kor-Ferr Kft., Porshe Tatabánya Kft.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!