Belvon Attila szövetségi edző kihirdette a magyar válogatott keretét a szerdán rajtoló U17-es labdarúgó Európa-bajnokságra.

    A magyar szövetség (MLSZ) honlapján hétfőn tették közzé a 18 mezőnyjátékos és három kapus nevét tartalmazó listát, amelyet a sérülések is alakítottak: emiatt kellett elhagynia az edzőtábort Radnóti Dánielnek, Balabás Bencének és Ásványi Domonkosnak is.
A csapat hétfőn délelőtt még Telkiben edzett, majd átköltözött a Margitszigetre, az Európa-bajnoki főhadiszállására. A válogatott vasárnap óta már a walesiek játékára, és az ellenük alkalmazandó taktikára készül, a szakmai stáb nehéz mérkőzésre számít a szerdai nyitányon az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
A magyarok szombaton a lengyelekkel játszanak a felcsúti Pancho Arénában, ahol jövő kedden a csoportkör zárásaként az írek ellen lépnek pályára. A 16 csapatos Eb négy kvartettjéből az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. A finálét június 2-án az MTK Budapest stadionjában rendezik, a tornáról a legjobb öt csapat kijut a világbajnokságra.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Molnár Mátyás (Budapest Honvéd), Yaakobishvili Áron (FC Barcelona)
védők: Demkó Márton (El Paso), Girsik Attila (Vasas FC), Hornyák Csaba (DVSC), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Kubicsek Levente (Puskás Akadémia FC), Lengyel Noel (Főnix Gold FC), Manuel Burghart (Ried), Umathum Ádám (Puskás Akadémia FC)
középpályások: Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Kern Martin (Puskás Akadémia FC), Németh Hunor (FC Köbenhavn), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia FC), Vidnyánszky Mátyás (DAC)
támadók: Bagi Ádám (Ferencvárosi TC), Molnár Csaba (Vasas FC), Simon Benedek (Budapest Honvéd), Szabó Szilárd (Ferencvárosi TC), Varga Zétény (Ferencvárosi TC)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!