Tóth Kálmán, a városi sportbizottság elnöke, a Falco FEB elnöke a Városházán tartott sajtótájékoztató elején elmondta, hogy már korábban is gondolkodott a sárga-fekete klub Pongó Marcell leigazolásában, a kontraktus pedig most meg is valósult.

Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere kiemelte, hogy Pongó Marcell leigazolásákor a magyar mag további erősítése volt a célja a városi tulajdonban lévő klubnak. A válogatott játékos 2 éves kontraktust kötött a sárga-feketékkel.

A 26 éves válogatott, igazi kosaras családból származik, 18 éves korában a német ligában mutatta meg magát a felnőtt mezőnyben, eddig minden csapatában 3-as mezben játszott, itt is kiérdemelte ezt.

– Eddig is nagyon eredményes volt a szombathelyi klub mind hazai, mind nemzetközi szinten, bízom benne, hogy én is hozzá tudom tenni tehetségemet ehhez és folytatódhat a jól megszokott sikerszéria – fogalmazott az idei magyar bajnoki döntőben még az Alba csapatát erősítő Pongó Marcell.

 

Gráczer György, a klub ügyvezetője felelvenítette, hogy 11 hónappal ezelőtt a Falco elveszített 6 válogatott játékosából négyet, így az elsődleges cél a magyar mag megerősítése volt.

– Elsőként a magyar játékoskeretet alakítjuk ki, majd a légiósok kiválasztása következik. Perl Zoltán, Kovács Benedek és Krivacsevics Márkó szerződésének meghosszabítását most Pongó Marcell érkezése követte. Örülünk, hogy fiatal kora ellenére rutinos játékosnak számító Pongó a bajnokcsapatot választotta. A 2022/23-ban nálunk szerepelt légiósok mindegyike kijelentette, hogy szívesen maradna, sorsukról hamarosan döntés születik – nyilatkozta az ügyvezető.

A HungarySport kérdésére válaszolva Gráczer György megerősítette, hogy a 2023/24-es szezonban is marad a város a tulajdonos és fő támogató, de a Kocsis Gábor nevével fémjelzett Vulcano Energia is a klub névadó szponzora lesz továbbra is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!