Hidegzuhanyként érte a szurkolókat a bejelentés, miszerint különválnak Juan Ramon Calvo Rodriguez és a Haladás VSE útjai. A spanyol vezetőedző játékosként még riválisként lépett a szombathelyiek ellen a pályára. Trénerként viszont megannyi örömöt okozott a vasi zöld-fehér szimpatizánsok számára. A néhány hete véget ért szezont követően viszont teljesen új jövőt sejtet ez a bejelentés.

Juanra Calvo, vagy ahogy mindenki ismeri “Jua” 2019-ben érkezett egy olyan csapat kispadjára, ahol nagy elvárásokat támasztott mindenki a tréner irányába. A Haladás szeretett volna szintet lépni és ebben a spanyol szakember volt az utolsó puzzle-darabka. Irányításával 2020 tavaszán másodszor hódította el a Magyar Kupa-elsőséget és bár a bajnoki címre még várni kellett, a mutatott játék is Őt igazolta.

A koronavírus-járvány miatti csonka szezonban egy ezüstérmet jegyzett a Hali, aztán beindult a henger. A bajnoki címet követően már a nemzetközi porondon is bizonyítottak a szombathelyi futsalosok. Az UEFA Futsal Bajnokok Ligájába a legjobb nyolc közé jutott a Haladás, amely a Magyar Kupa kiírást és a bajnokságot is magabiztosan nyerte meg az idény során.

A legutóbbi szezonban ismét összejött a duplázás a nagy rivális Berettyóújfalu ellen. Bár a Bajnokok Ligájában nem jött ki a lépés, a legjobb 32 között búcsúzott a Hali, teljesnek mondható az idény. Ennek az utazásnak végére tettek a felek pontot a megjelent közleménnyel. A tréner és a csapat négy közösen töltött év után a váltás mellett tette le a voksát.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elmúlt csodálatos négy évben a Haladáshoz tartozhattam. Szeretnék köszönetet mondani a nagyszerű játékosoknak, a hűséges stábnak, a legjobb vezetőknek, az állhatatos munkatársaknak, valamint a fantasztikus szurkolóknak; hiszen mindannyian, közösen építettük fel Magyarország legjobb futsalcsapatát! Hajrá, Hali! – búcsúzott a HVSE oldalán Juanra Calvo.

A szurkolók a közösségi oldalakon a csalódottságuknak adtak hangot és többen merészebb következtetéseket vontak le a bejelentésből. Az anyagi stabilitás megőrzése is szerepet játszhat az edzőcserében. Az új tréner kilétére nem kell sokat várni, hiszen hamarosan megkezdi a felkészülést a csapat az újabb idényre. A Haladás bajnokként ismét megcélozhatja a nemzetközi porondot…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!