Kiválóan sikerült az idény a Falco csapatának, hiszen ismét felülhetett a Magyar Kupa trónjára és megvédte bajnoki elsőségét. Ugyanakkor nemcsak a jelenlegi, hanem a szombathelyiek korábbi kosarasainak is kiválóan sikeredett az idény. A sárga-feketék két korábbi játékosa ugyanis a nagyon erős litván pontvadászatot fejezték be érmesként.

A Falco korábbi csapatkapitánya, Váradi Benedek a Rytas kosarasaként rendkívül kiegyenlített és eredményes szezont futott. Nem is okozott csalódást és a szurkolók legnagyobb örömére a Rytas bejutott a bajnoki döntőbe, ahol a Zalgiris ellenfeleként kellett helyt állni. Felváltve szerezték a csapatok a győzelmeket, így ötödik mérkőzésre is sor került a fináléban.

A fordulatokban gazdag utolsó felvonást végül 97-87-re nyerte meg a Zalgiris együttese, ami egyben azt is jelenti, hogy Váradi Benedek ezüstérmesként zárta az idényt. Korábbi csapattársa, a centerként és erőcsatárként bevethető Golomán György szintén Litvániában pattogtatott. A 7Bet-Lietkabelis Panevezys az EuroCup mellett a bajnokságban is ott volt a végelszámolásnál a legjobbak között.

A 7Bet-Lietkabelis végül a harmadik helyért játszhatott a CBettel. Érdekesség, hogy az első két találkozón a vendégcsapatok örülhettek. Ráadásul a 7Bet-Lietkabelis Panevezys másodszor is elveszítette pályaelőnyét. A negyedik és ötödik felvonást végül megnyerte Golomán együttese, amely végül megérdemelten szerezte meg a bronzérmet. A válogatott centere így szintén sikeres pontvadászatot zárt csapatával.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!