A Vas Megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságokban is lezajlott az utolsó forduló. Két körzetben már nem voltak akkora izgalmak, ám a szombathelyi régióban csak a hétvégén dőlt el a bajnok kiléte. 

Vajon megőrzi elsőségét és bajnok lesz a Nárai SK vagy a Kőszegfalva szívességet tesz a Kőszegi Lóránt FC-nek? A kellemes nyári idő, a komoly tét nagyon jó hatást gyakorolt a szurkolókra, akik szép számmal érkeztek a játéknap rangadójára. Izgalmakban és gólokban is gazdag lett végül az összecsapás.

Nem indult könnyen a derbi a Nárai számára, amely az első percekben védekezni kényszerült. A tartalékos kőszegfalvi alakulat ugyanis középpályán sokkal élesebb volt, így könnyen lecsaptak az eladott labdákra. Bár a játék a hazai térfélen folyt, igazán nagy helyzetet nem tudtak a vendégek kialakítani. Ezután fokozatosan vette át a kezdeményezést a házigazda.

Több veszélyes akciót követően büntetőhöz jutott a Nárai együttese, Tamás László lába pedig nem remegett meg. Ráadásul a vendég védelem megingását másodszor is kihasználták a hazaiak Takács révén. A szünet után már sokkal koncentráltabb volt a Nárai SK, jól zárták le a széleket és villámgyors ellentámadásokat vezettek, amelyek gólveszélyesek voltak.

A megannyi helyzetből a második játékrész során sikerült hármat értékesíteni és ezzel végleg eldönteni az összecsapást. Magabiztos 5-0-ás sikerével megérdemelten nyerte meg a találkozót a Nárai SK, a szimpatikusan játszó Kőszegfalva ellen. A lefújást követően hosszú percekig ünnepelte a kilátogató közönség a bajnokcsapat valamennyi tagját, amely jövőre magasabb osztályban indulhat.

Nárai SK – Kőszegfalvi SE 5-0 (2-0)

Nárai: Holbok T. – Máté Gy. (Szén P.), Vajda Bálint, Vajda Balázs, Takács J. (Bárdics G.), Odler S., Marsai D. (Czömpöl B.), Tamás L., Sásdi D., Lakatos T., Hompasz M. (Németh R.)

Kőszegfalva: Kovács G. – Rajtik M., Szilas B., Karacs L., Pongrácz D., Pongrácz Zs., Schwarcz M., Jánosi A., Nádor B., Kogler M., Juhász Zs.

Gólszerző: Tamás L. (30′- büntetőből, 60′), Takács J. (38′), Bárdics Á. (62′), Vajda B. (89′).

A forduló további eredményei

Jegyzőkönyvek, tabella

A Kőszeg végül le sem tudta játszani találkozóját, mivel a Balogunyom együttese nem tudott kiállni a hétvégén. Gólzáporos mérkőzést hozott a Ják – Bucsu összecsapás, amelyet előbbi nyert meg. Nehezen indult be, a hajrában viszont eldöntötte a 3 pont sorsát a Perenye a Gyöngyösfalu ellen. A forduló egyetlen vendég sikerét az Acsád aratta Kőszegszerdahelyen.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!