A Magyar Labdarúgó Szövetség az idény végén megtartotta hagyományos értékelőjét, amelynek során a futsal szakágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok mellett a szakmai stábot valamint a játékvezetőket elismerték. Az elért eredményeknek megfelelően nem okozott meglepetést, hogy a címvédő Haladás együtteséből rögtön ketten is díjat érdemeltek ki.

Az egyéni elismerések ítélésében a szövetség futsal bizottsága mellett a szakágvezetők valamint a férfi és a női válogatott szakmai stábja vettek részt. Az élvonalbeli férfi futsal bajnokság legjobb kapusának Alasztics Marcellt választották, aki nem először részesül ebben a kiváltságban. Teljesítményével nagy részt vállalt, hogy a vasi alakulat bajnoki címét megőrizze és ismét kupagyőzelmet ünnepelhessen.

Az év vezetőedzője Juanra Calvo lett, aki négy év leforgása alatt nemzetközi szintűre emelte a csapat hírnevét. Bár a legutóbbi Bajnokok Ligája szereplés során nem sikerült megismételni a korábbi legjobb nyolc közé jutást, honi kiírásban mindent megnyert a Halival. Egyedüli fájó pont csupán az lehet, hogy a spanyol tréner távozott Szombathelyről.

Az urak mezőnyében a legjobb mezőnyjátékos Rábl János lett, aki a MVFC Berettyóújfalu csapatával ezüstérmet szerzett a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Érdekesség, hogy a gólkirályt a Nyírbátor adta az NB I-nek Szentes-Bíró Tamás személyében. A tehetséges játékosra több élvonalbeli együttes is felfigyelt és nem lenne meglepetés, ha a mesterlövész hamarosan új mezben ontaná a gólokat.

Nemcsak a férfiaknál, hanem a hölgyek mezőnyében is kiosztották az elismeréseket. Itt viszont kétség sem fért a DEAC tarolásához. A női mezőny legjobb játékosa (Horváth Viktória), a legjobb kapusa (Torma Lilla), a gólkrálynője (Krascsenics Csilla) mellett az év edzőjét (Quirikó Vivien) is a hajdúsági alakulat adta.

2022/2023 futsal egyéni díjak:

  • A férfi futsal NB I. legjobb játékosa: Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
  • A férfi futsal NB I. legjobb kapusa: Alasztics Marcell (Haladás VSE)
  • A férfi futsal NB I. legjobb vezetőedzője: Juan Ramón Calvo Rodríguez (Haladás VSE)
  • A férfi futsal NB I. legjobb játékvezetője: Kovács Gábor
  • A férfi futsal NB I. gólkirálya: Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátori SC)
  • A férfi futsal NB I. felfedezettje: Gémesi Gergő (Aramis SE)
  • A női futsal NB I. legjobb játékosa: Horváth Viktória (DEAC)
  • A női futsal NB I. a legjobb kapusa: Torma Lilla (DEAC)
  • A női futsal NB I. legjobb edzője: Quirikó Vivien (DEAC)
  • A női futsal NB I. gólkirálynője: Krascsenics Csilla (DEAC)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!