Noha Gálfi Dalma 18 éves cseh ellenfele, Linda Nosková már a 45. helyen áll a világranglistán, s a mérkőzés esélyesének számított, a magyar lány már a rövidítésben elvesztett első szettben is megmutatta, igencsak jó formában van. A másodikban pedig nem csak az adogatásai, működtek jól, de rögtön sikerült is brékelnie Noskovát, s ezt az előnyt meg is duplázta a játszma végén, így 6:2-vel egyenlített. A harmadik játszma már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, legalábbis Gálfi 3:2-es vezetéséig, amikor Dalma ismét rákapcsolt, és már nem is engedett több játékot fiatal ellenfelének, vagyis a döntő szettet is 6:2-re nyerte. Sikerével Gálfi második wimbledoni szereplése alkalmával – akárcsak tavaly – ismét bejutott a második fordulóba.

Az US Open 2019-es győztese, Bianca Andreescu az első szettben sokat hibázott, de Bondár Anna ezeket még nem tudta kihasználni. A második felvonásban 2:3 után sorozatban négy játékot nyert a magyar teniszező, ezzel egyenlített, de a harmadik játszmát nagyon rosszul kezdte (0:4), és a folytatásban már nem volt esélye.

A csütörtökön kora délután a második fordulóba jutott Gálfi Dalma következő ellenfele a német Jule Niemeier lesz, aki a 16. helyen kiemelt cseh Karolina Muchovát búcsúztatta.

TENISZ – WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Bondár Anna–Bianca Andreescu (kanadai) 3:6, 6:3, 2:6
Gálfi Dalma–Linda Nosková (cseh) 6:7, 6:2, 6:2

KÉSŐBB
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Kb.: 17.20: 
Marcos Giron (amerikai)–Fucsovics Márton

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!