Új, tehetséges fiatal megszerzésével egészült ki az Egis Körmend kerete, amely így teljesnek mondható. Az elmúlt hetekben főként a légiósok érkezésétől, megszerzésétől volt hangos. A magyar magot sikerült együtt tartani, ráadásul a Rátgéber Akadémiától egy rendkívül tehetséges, nagy ígérettel sikerült kiegészíteni a játékosállományt a szakmai stábnak.

Schmera Gergely személyében egy korosztályos válogatott kosarast csábítottak Körmendre a Rátgéber Akadémiáról. A 2004-es szegedi születésű játékos 15 évesen került Pécsre, itt járta végig a szamárlétrát és legutóbb az U19-es nemzeti együttesben láthatta a közönség. A debreceni világbajnokságon 6,3 pontot és 3,3 lepattanót átlagolt 14,7 perc játékidő alatt.

A megállapodás 2+1 évre szól, így hosszabb távon számolni Schmera játékára a vezetőség. A klub hivatalos oldalán pedig közzétették, hogy ezzel az átigazolással teljes a keret, amely már a jövő héten megkezdi a munkát. Hétfőn csak a magyar kosarasok kezdik el a munkát, augusztus második felében csatlakoznak majd a légiósok. Addig viszont nem lesz eseménytelen ez az időszak sem.

Kedden az Európa Kupa sorsolásában lesz érintett a vasi alakulat. A felkészülés szeptemberben lesz teljes, ekkor több felkészülési mérkőzésen és tornán is részt vesz a vasi gárda. Természetesen visszatérője lesz a Göcsej Kupának, amelyet Zalaegerszegen rendeznek. Szeptember 22-23-án pedig a Rába-parti településen bonyolítják le a Mogyorósy Emléktornát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!