A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában a Szombathelyi Haladás szerdán 17.30-as kezdéssel – pályaválasztóként – Ajkán a Nyíregyháza Spartacust fogadja.

Az előző bajnokságban a nyíregyháziak csak osztályozón maradtak az NB II-ben. Idegenben – éppen Ajkán – a Veszprém ellen 0-0-ra végeztek, hazai pályán (Kisvárdán) pedig 1-0-ra nyertek. A szabolcsiak ezen felbuzdulva a nyáron alapos keretátalakításba fogtak. Nem kevesebb 12 játékos érkezett és 21 (!) távozott. Az érkezők között van a komoly NB I-es múlttal bíró csatár, Géresi Krisztián, valamint a középpályás, Nagy Dominik és Kesztyűs Barnabás. Közülük Géresi és Nagy a magyar válogatottban is szerepelt.

A kispadra is új szakember ült le: a korábban az ETO-t, előtte az U18-as és U19-es válogatottat is irányító Timár Krisztián. A piros-kékeket erősíti például a szintén első osztályú múlttal rendelkező Gengeliczki Gergő, Baki Ákos, Deutsch Bence és a korábban Haladásban futballozó Novák Csanád és Myke Ramos is.

A három forduló után a hetedik helyen álló nyírségiek a nyitányon hazai pályán 2-0-ra verték a Siófokot, 1-1-re végeztek Tiszakécskén, hétvégén pedig 0-0-ra a Budapest Honvéddal. Timár Krisztián együttese az új nyíregyházi stadion építése miatt a tavalyihoz hasonlóan idén is albérletben vívja hazai meccseit – Balmazújvárosban.

A szombathelyiek rosszul rajtoltak, mindhárom eddigi meccsét elveszítette a Jokic-legénység, így nagy szükség lenne az első bajnoki pontokra.

A BVSC ellen 1-0-ra, Csákváron 4-2-re, Kozármislenyben 2-0-ra kaptak ki a zöld-fehérek, így a 17. helyen állnak a tabellán. Mivel Nyíregyháza nem ment bele a pályaválasztói jog felcserélésébe, így a meccset – Ajkán – a vasiak pályaválasztásával rendezik.

– Minket zavar a legjobban, hogy nincsenek eredmények– mondta Jagodics Márk, a vasiak belső védője. – A sokadik felkészülésem volt a mostani, de az egyik legkeményebb. Rengeteg munkát fektettünk az edzésekbe, most mégis pont nélkül állunk. Elemezzük a hibákat, tudjuk, hogy védekezésben és támadásban is javulnunk kell és mentálisan sem vagyunk teljesen a topon. A bajnokság még nagyon hosszú, de önbizalmunk szempontjából fontos lenne, hogy végre győzzünk. Egy siker nagy lökést adna az együttesnek. Nincs mese, most már nyernünk kell!

A vasi szurkolók az ajkai mérkőzést ingyen tekinthetik meg és – mivel a Szombathelyi Haladás a pályaválasztó – a hazai szurkolók számára fenntartott helyeket foglalhatják el. A vendégszurkolóké pedig a játékoskijáró melletti fedett rész. A stadionban büfé üzemel.

A stadion címe: 8400 Ajka, Sport u. 23.

A mérkőzést élőben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!