A siófoki együttes egy győzelemmel, két döntetlennel, három vereséggel, 4 lőtt és 10 kapott góllal, 5 ponttal a 15. helyen áll a tabellán. A Balaton-partiak hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Pécstől, 1-1-re végeztek a Tiszakécskével, majd 2-1-re nyertek a Budapest Honvéd ellen. Idegenben a Siófok 4-1-re kikapott a Nyíregyháza vendégeként, 1-1-re végzett Kazincbarcikán, a legutóbbi körben 4-0-ra alulmaradt a Vasas otthonában.

A Vukmir Dragan vezetőedző irányította siófokiakat erősíti az NB I.-es múlttal rendelkező Kitl Miklós, Polényi Gábor és Nagy Richárd is.

A Szombathelyi Haladás 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel, 7 megszerzett ponttal a tabella 11. helyét foglalja el. A válogatott szünet előtt jó volna az újabb 3 pont begyűjtése, hiszen akkor már a stabil középmezőnyhöz csatlakozna a szombathelyi gárda.

A Hali házatájáról jó hír érkezett: az MLSZ Fegyelmi Bizottsága is úgy látta: Aleksandar Jovic azért lépett a pályára a kispesti mérkőzésen, hogy saját játékosait megnyugtassa, elszeparálja.

A Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás (1-2) Merkantil Bank Liga mérkőzés ráadásában, a 95. percben tömegjelenet alakult ki a pályán – egy hazai szabálytalanság után a két csapat játékosai összeakaszkodtak, lökdösték egymást. A tumultus végén a mérkőzés játékvezetője kiállította a vasiak vezetőedzőjét, Aleksandar Jovicot. Ami meglepő volt, mert a tréner jól láthatóan azért ment a pályára, hogy szétválassza a két csapat labdarúgóit.

Nos, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága is így látta, így Jovic ellen megszüntette a fegyelmi eljárást. Az indoklás lényege: a játékvezetői jelentésből, valamint a játékvezető és a tartalékjátékvezető kiegészítő jelentéséből és az M4 Sport videófelvételeiből a grémium megállapította, hogy Jovic azért ment a pályára, hogy saját játékosait rendre utasítsa és az ellenfél labdarúgóitól elszeparálja.

JEGYINFO

A vendégjegy ára 1500 forint, a nyugdíjas és diákbelépő pedig 600 forintba kerül.

A stadion címe: 8600, Siófok, Révész Géza utca 11.

A bajnoki meccset ÉLŐben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!