Az Agora Sportház neve szinte egybeforrt a Savaria Nemzetközi Táncversennyel. A létesítmény idén 60 éves, kisebb fennakadásokat leszámítva a rendezvénnyel együtt nőtt fel. Csupán a koronavírus-járvány valamint a felújítási műveletek miatt maradt el a verseny, illetve egyszer került át az Aréna Savaria falai közé. Az viszont elvitathatatlan tény, hogy a sportág egyik ékkövének számít a táncverseny.

Szeptember 23-án és 24-én ismét a tánc fővárosa lesz Szombathely, hiszen előkerülnek a táncos cipellők. Mindkét nap délelőtt 10 órától, késő estig zajlanak a versenyek. Szombaton 10 nemzetközi kategóriában bizonyíthatnak a résztvevők. Ezen a napon bonyolítják le az ifjúsági Standard Világbajnokságot is, amelyre több mint 30 ország 60 párosa jelezte indulási szándékát.

A világbajnokság mellett ugyanakkor valamennyi korosztályban bizonyíthatnak a táncosok. A kisgyerekektől egészen a senior III. korcsoportig bezárólag mintegy hatszázan vesznek részt a rendezvényen. Nem véletlen, hogy izgatott a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke Zsámboki Marcell, aki elárulta, hogy komoly logisztikát igényelt a rendezvény magas színvonalú lebonyolítása.

Horváth Soma alpolgármester a sajtótájékoztatón kihangsúlyozta, hogy a sport és a kultúra közös pillére a Savaria Táncverseny, amely minden szombathelyi lakos számára kiemelten fontos. Ennek megfelelően az önkormányzat is teljes vállszélességgel támogatja a rendezvényt. 25 éve volt legutóbb, hogy ez a táncverseny két napon keresztül tartott, így újabb feladatot pipáltak ki a szervezők.

Nemcsak a látványért lesz érdemes kilátogatni a rendezvényre, hanem szurkolni is. Faludi Eliza és Kovács Ádám révén szombathelyi párosa is lesz a világbajnokság mezőnyének. Edzőjük Faludiné Lovas Henriette elmondta, hogy az elsődleges cél a legjobb 12 táncos között végezni és erre reális esély is van, ugyanakkor nem lesz könnyű feladat megelőzni a riválisokat.

A világbajnokságon nemcsak a világ legjobb táncosai vesznek részt, hasonlóan magas színvonalú lesz a pontozás is. A nemzetközi szövetség kijelölésének köszönhetően 22 országból érkezik pontozóbíró. Lesothóból és Japánból is érkezik ítész, így valóban minden oldalról magasan kvalifikált sportesemény lesz az idei Savaria Nemzetközi Táncverseny.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!